вівторок, 28 квітня 2009 18:10

З українців "здирають" щорічно по мільярду доларів за ліки

З українців "здирають" щорічно по мільярду доларів за ліки
Населення України щорічно переплачує 1 млрд. доларів через необґрунтовано завищені ціни на ліки.

Про це заявила заступник генпрокурора Тетяна Корнякова після завершення розширеного засідання колегії Генпрокуратури у вівторок.

За її словами, Генпрокуратура обіцяє посилити контроль за роботою Державної інспекції з контролю за цінами, яка має припиняти необґрунтоване підвищення вартості ліків.

"Будемо жорстко контролювати Держінспекцію з цін, і будемо вимагати, щоб вони робили перевірки і притягали до відповідальності всіх тих, хто порушує цінову політику в Україні", - сказала Корнякова.

Також заступник генпрокурора зауважила, що за підсумками засідання колегії Генпрокуратура направить до Міністерства охорони здоров"я та Міністерства фінансів подання з вимогами усунути порушення у контролі за ввезенням ліків до України.

Разом з тим Корнякова зауважила, що Генпрокуратура очікує від Антимонопольного комітету завершення перевірки 15 оптових фірм, які займаються ввезенням в Україну ліків.

Заступник генпрокурора зауважила, що 90% імпортних ліків не оподатковуються, а на більшість ввезених партій немає сертифікатів походження, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «З українців "здирають" щорічно по мільярду доларів за ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі