середа, 03 січня 2024 01:47

П'ять причин, чому не можна бити кішок

П'ять причин, чому не можна бити кішок
Головні прикмети, чому не можна бити котів Фото: pinterest

До кішок здавна ставилися з любов'ю і шануванням. Цю тварину вважали берегинею, що приносить в дім щастя.

Кішку ніколи не виганяли з двору, а народні повір'я попереджали, що вбивці кота не буде удачі сім років пише w2w.

Також прикмети забороняли карати і бити кішку. Люди вірили, що той, хто образить загадкову тварину, обов'язково рано чи пізно розплатиться за свою жорстокість, зазнавши сувору кару.

На думку селян, кішки були запорукою благополуччя і процвітання. Вони вміли заспокоїти і приспати маленьких дітей, вилікувати від хвороб.

Чому не можна бити кішок

Виключно поганою прикметою вважається раптовий відхід кішки з дому через те, що її вдарили. Якщо таке сталося, вихованця слід неодмінно відшукати і задобрити, щоб відвести біду.

Якщо цього не зробити, в родині почнуться постійні скандали і сварки, а матеріальне благополуччя перетвориться у свою повну протилежність.

Народні прикмети не радять обливати кішок водою заради розваги. Особливо це стосується маленьких хлопчиків. Якщо порушити цю заборону, життя того, хто образив тварину, скоротиться більше, ніж наполовину.

Кішка захищає будинок від нечисті. Якщо людина б'є свого вихованця, він може образитися і розсердитися на господаря. Відповідно, магічний захист ослабне, а значить, будинок стане вразливим для підступів темних сил, чорного магічного впливу, псування і пристріту.

Вдарити кішку по спині, — прикмета до проблем зі своєю власною спиною. Бити кішку по лапках, — прикмета до хвороб рук і ніг. Вдарити кота по голові, — до появи прищів на носі і виразок на обличчі, які довго не загоюються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три найдобріші породи кішок, які підійдуть сімейним парам

У того, хто б'є і ображає кішку, ніколи не буде спокою і миру в родині, в його будинку постійно відбуватимуться безпричинні сварки. Чим більше ображається кішка, тим більш серйозним буде і конфлікт між членами родини. Крім сварок, домочадців можуть почати переслідувати хвороби і серйозні неприємності.

Бити кішку не лише забороняється народними прикметами. Це ще і марно. Почуття провини у Мурок і Барсиків повністю відсутнє. Свій найогидніший вчинок кішка пов'язує не з подальшим покаранням, а з людиною або з тим предметом, який заподіяв їй біль.

Кішка, покарана за якийсь безсторонній вчинок, лише переконується в тому, що їй слід побоюватися людини або предмету, який, на її погляд, без будь-якої причини заподіяв їй біль.

Вчені роками ламали голову над тим, як кішкам вдається видавати своє характерне тихе мурчання. Адже низькочастотні звуки зазвичай видають великі тварини з довшими голосовими зв'язками. І таки нарешті зʼясували, звідки береться фірмовий звук котів після проведеного дослідження.

Ці "муркотливі подушечки" сполучної тканини, вбудовані в голосові складки. Здається, збільшують щільність, змушуючи їх вібрувати повільніше, створюючи гул, який приносить радість господарям котів.

Зараз ви читаєте новину «П'ять причин, чому не можна бити кішок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі