середа, 27 серпня 2008 11:31

Попкорн виявився дуже шкідливим для здоров"я

Попкорн виявився дуже шкідливим для здоров"я
Агентство з довкілля охорони почало серйозне дослідження, пов"язане з тим, що під час приготування попкорна в домашніх умовах з масла, що нагрівається, виділяються речовини, небезпечні для легенів.

Однією з них є діацетил - це ароматизатор, що додається до масла, що входить до складу напівфабрикату. Ця речовина, на думку фахівців Національного інституту професійної безпеки і здоров"я США, викликає важке легеневе захворювання, при якому потрібна пересадка легенів. Вже відомо декілька випадків захворювання робітників підприємств, що виробляють попкорн, в штатах Міссурі, Ілінойс, Айова і Небраска. Багато хто з них подав до суду на працедавців.

Деякі фахівці намагаються заспокоїти споживачів, стверджуючи, що тим, хто готує попкорн удома, нічого не загрожує. Проте величезній армії закладів швидкого харчування теж загрожує подібне захворювання. Не виключено, що негативну роль грають і інші ароматизатори, що випаровуються з масла, що нагрівається.

В даний час фахівці пропонують використовувати для приготування попкорна своє масло, а не те, що додається до напівфабрикату. Проте попкорн - це у будь-якому випадку - їжа шкідлива, так що людям, що піклуються про своє здоров"я, варто і зовсім відмовитися від нього, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Попкорн виявився дуже шкідливим для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі