вівторок, 24 жовтня 2023 15:23

Показали найбільший портрет Шевченка з яблук. Він потрапив до Книги рекордів України

Молодого Шевченка створили з яблук: панно потрапило до Книги рекордів України

Унікальне яблучне панно створили школярі на Одещині.

У Новопетрівському ліцеї Великомихайлівської громади діти самотужки створили з яблук портрет українського поета Тараса Шевченка. Завдяки цьому потрапили до Книги рекордів України.

Автор: facebook
  Молодого Шевченка створили з яблук одеські школярі і потрапили до Книги рекордів України
Молодого Шевченка створили з яблук одеські школярі і потрапили до Книги рекордів України

"Для цього знадобилося 7004 яблука. Ще діти з яблук склали слова, які зараз є символічними для всієї України: "Борітеся - поборите", - повідомила у facebook керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Площа портрету 24,442 кв.м. Яблука зібрані із власних садиб учнів ліцею - сорти "Гала", "Чемпіон", "Фуджі", "Голден" та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили назву Всеукраїнського радіодиктанту

Директорка ліцею Катерина Лаптієнко - ініціаторка вже кількох рекордів. Зараз важко сказати, який з них вражає більше, зазначила Вєтрова.

Два роки тому у Харкові приготували найбільший в Україні хот-дог, який потрапив до Книги рекордів України в категорію "Кулінарне мистецтво". Його довжина склала 2 метри 16 см. Велетня приготував Роганський м'ясокомбінат. Головним інгредієнтом стала класична сосиска.

Традиційно для приготування улюбленого всіма фаст-фуду пішла корейська морква, солені огірки, маринована цибуля і сир. А також - майже по літру кетчупу і гірчиці.

Зараз ви читаєте новину «Показали найбільший портрет Шевченка з яблук. Він потрапив до Книги рекордів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі