пʼятниця, 20 жовтня 2023 15:58

Оприлюднили назву Всеукраїнського радіодиктанту

Оприлюднили назву Всеукраїнського радіодиктанту
Радіодиктант національної єдності 2023: стала відома назва Фото: Вечірній Київ

27 жовтня відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Почнеться диктант об 11:00 ранку.

Текст для нього готує українська письменниця, поетеса і перекладачка, лауреатка Шевченківської премії 2023 Катерина Калитко. Організатори оголосили назву Радіодиктанту.

"Текст Радіодиктанту національної єдності 2023 матиме назву Дороги України", - повідомила виконавча продюсерка Українського радіо та координаторка Радіодиктанту Юлія Шелудько в подкасті Детектор медіа Медіуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радіодиктант національної єдності: українці встановили рекорд

Цьогоріч Радіодиктант припадає на період шкільних канікул. Тому перед організаторами постає певний виклик, як під час відпочинку залучити учнів, які в попередні роки активно долучалися до написання диктанту у школах. Також нікуди не поділися інші виклики останнього року: повномасштабна війна, повітряні тривоги і вимкнення світла.

Всеукраїнський Радіодиктакт національної єдності пройде в нову дату святкування Дня української мови та писемності. Тепер він припадає на 27 жовтня, замість 9 листопада, як це було раніше.

Диктант транслюватиметься по всій країні на хвилях Українського радіо та радіо Культура, в ефірі телеканалу Суспільне Культура, YouTube-каналі Українського радіо і Facebook Суспільного.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили назву Всеукраїнського радіодиктанту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі