четвер, 10 листопада 2022 18:09

Радіодиктант національної єдності: українці встановили рекорд

Радіодиктант національної єдності: українці встановили рекорд
До написання диктанту долучилися українські захисники. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Радіодиктант національної єдності писали десятки тисяч людей. Українці встановили рекорд.

Точну кількість учасників важко підрахувати. Але кількість перевищила минулорічний показник. Про це повідомила координаторка проєкту "Радіодиктант національної єдності" Юлія Шелудько на брифінгу.

"Торік кількість робіт була значно меншою, ніж станом на зараз. Це кілька десятків тисяч. Але ми очікуємо на паперові листи, їх ще надсилають із грифом сьогоднішньої дати. Це однозначно перевершило всі рекорди, які раніше ми встановлювали. Було 10 тисяч, було до 20 тисяч минулого року, але цього вже більше", – сказала Юлія Шелудько.

Попередній рекорд зафіксували у 2021 році. Тоді радіодиктант написали до 20 тис. учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо ти живеш в Україні і не хочеш, щоб твоя дитина навчалася мовою цієї країни – це до психотерапевта" – журналістка

Попри війну, багато українців писали радіодиктант на фронті і в бомбосховищах.

"Ми не були впевнені, що у цей момент не буде повітряної тривоги або не вимкнуть світло. Тому усі міста в яких писали, були першопочатково в бомбосховищі. Чернігів, Львів, Чернівці, Миколаїв – Одеса взагалі у катакомбах писала. На фронті також писали", – розповіла.

9 листопада в Україні відзначали День української писемності та мови.

Авторкою цьогорічного тексту радіодиктанту стала українська письменниця і режисерка Ірина Цілик. Читала акторка Ада Роговцева.

Текст диктанту оприлюднять 11 листопада. Переможців планують нагороджувати у грудні.

Зараз ви читаєте новину «Радіодиктант національної єдності: українці встановили рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі