вівторок, 12 червня 2012 00:27

Пінгвіни виявились некрофілами і дітовбивцями - розсекречено старе наукове дослідження

Пінгвіни виявились некрофілами і дітовбивцями - розсекречено старе наукове дослідження
Фото: theheraldedpenguin.com

У розсекреченому дослідженні, проведеному ще на початку ХХ століття, описано сексуально розбещену поведінку антарктичних пернатих, пише Карлотта Де Лео в матеріалі, надрукованому на сайті газети Corriere della Sera.

"Закохані, готові до самопожертви і віддані. Пінгвіни завдяки різним документальним фільмам стали символом моногамії. Однак наукове дослідження, що залишалося засекреченим протягом століття, розкриває шокуючу правду." Самці пінгвінів Аделі займаються одностатевим сексом, іноді гвалтують самок, вбивають дитинчат, часом самці злягаються навіть з померлими (і досить давно померлими) самками ... ". Про це майже століття тому писав англійський натураліст Джордж Мюррей Левік в доповіді, яка зберігалася в сейфі під замком, щоб не шокувати Великобританію ХХ століття", - пише видання.

"У період з 1911 по 1913 рік дослідник Левік був членом антарктичної експедиції під керівництвом Роберта Скотта. У літні сезони 1911-1912 років учений спостерігав за поведінкою пінгвінів Аделі на мисі Адер і робив записи про сексуальну поведінку птахів на давньогрецькій мові, щоб лише деякі могли їх прочитати, а світ не червонів від сорому ", - пише автор статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після автокатастрофи бельгієць стверджує, що він - пінгвін

"На сьогоднішній день збереглася лише одна копія засекреченої "Природної історії пінгвінів Аделі", яку виявив куратор Лондонського музею природознавства Дуглас Рассел. Він і опублікував документ в науковому журналі Polar Record.

"В записках містяться спостереження і коментарі про частоту сексуальної активності, про еротичну поведінку, про некрофілію, про примушення до злягання, про сексуальне насильство щодо пташенят і гомосексуальні нахили", - пояснює Рассел і стверджує, що спостереження дослідника "акуратні і викликають довіру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пінгвіни-геї виховують пташеня

Найбільш драматичними епізодами в поведінці пінгвінів, описаних Левіком, стали опису поведінки "маленьких хуліганів, які збиралися в банди по 6-7 особин і піддавали насильству собі подібних". Вчений розповів про самок, які отримали поранення в процесі актів насильства з боку членів "банд", які дуже часто гвалтують дитинчат на очах у батьків, потім б'ють їх, іноді забивають до смерті. Найбільшу огиду у англійського вченого викликав епізод, під час якого самець, можливо, несвідомо, сполучався з самкою, яка померла кілька днів тому, яка, як писав учений, була схожа на сексуально привабливу жінку.

Левіка вразило і шокувало певну схожість у поведінці пінгвінів і людей.

Зараз ви читаєте новину «Пінгвіни виявились некрофілами і дітовбивцями - розсекречено старе наукове дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі