середа, 25 квітня 2012 13:22

Німці зробили фотокамеру зі звичайного смітника: велику, але непомітну
8

Німецький двірник фотографує Гамбург завдяки фотоапарату, який зроблено з вуличного сміттєвого баку. Його назвав просто і логічно - 'trash-cam'. Чоловік запевняє що ракурс фотографій з такої фотокамери - особливий. Завдяки їй він фіксує всі зміни, які відбуваються з вулицями, на яких він щодня прибирає.

Щоб зробити таку величезну екстравагантну треш-камеру, він просвердлив маленький отвір на одній зі стінок баку, через яку картинка проектується на величезний шматок фото-паперу всередині.

Сам процес фотографування триває майже годину, проявлення знімків проводиться у спеціальній лабораторії.

Ідея Trashcam Project належить мешканцям Берліну Крістофу Блашке та Мірко Дерпманну.

"Спроектувати та вбудувати камеру у сміттєвий бак зайняло майже 2 дні. Тоді ми зафіксували кришку бака, відкрили об'єктив і почали сподіватись, що все вдасться. Це - усього лише фізика, але вона якась неймовірна, доки не побачиш весь процес на власні очі! Скоро ми плануємо зробити щось схоже, але у кольорі. Це, звісно, буде трохи важче", - розповів 40-річний Мірко.

Зараз ви читаєте новину «Німці зробили фотокамеру зі звичайного смітника: велику, але непомітну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі