понеділок, 12 жовтня 2009 12:52

Microsoft почала розробляти Windows 8 і Windows 9

Microsoft почала розробляти Windows 8 і Windows 9
Microsoft вже почала розробляти нову операційну систему Windows 8, яка, швидше за все, буде мати 128-бітну архітектуру. Крім того, корпорація також працює над Windows 9.

Компанія Microsoft вже розробляє наступників своєї нової ОС Windows 7 - 8 Windows і Windows 9. Очікується, що нові системи будуть мати 128-бітну архітектуру. Про це повідомляє Arstechnica з посиланням на Роберта Моргана (Robert Morgan), начальника відділу досліджень і розробок Microsoft. Він написав про це в своєму профілі в популярній соціальній мережі LinkedIn, однак незабаром ця інформація була звідти видалена.

"Працюю у високо секретному підрозділі з досліджень і розробок, що включає в себе стратегічне планування середньо-та довгострокових проектів", - написав Морган, і додав, що проекти відділу Research & Development включають в себе 128-бітну архітектурну сумісність з ядром Windows 8 і планом проекту Windows 9.

Також з його сторінки в цій соціальній мережі стало ясно, що зараз Microsoft вже веде переговори з приводу підтримки 128-бітної архітектури з компаніями Intel, AMD, HP і IBM.

Першим цю інформацію в профілі Моргана виявило видання Windows 8 News, яке вже повідомило про отриману від цього співробітника Microsoft згоду на інтерв"ю, у ході якого повинні з"ясуватися деталі з приводу 128-бітної архітектури в Windows 8.

Як зазначають аналітики, раніше вже повідомлялося про те, що Windows 7 повинна стати останньою операційною системою, що підтримує 32-х і 64-розрядну архітектуру. Нова серверна версія Windows 7, Windows Server 2008 R2, буде підтримувати вже тільки 64-бітну архітектуру.

За матеріалом: CNews

Зараз ви читаєте новину «Microsoft почала розробляти Windows 8 і Windows 9». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі