![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/426/426395_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/426/426395_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/426/426395_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/426/426395_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/426/426395_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
Фестиваль кави щорічно проходить у Нью-Йорку, в рамках цього фестивалю відбувається традиційне змагання Latte Art Championships, де висококваліфіковані судді визначають найкращого баристу.
Цьогорічний 64- й конкурс пропонував переможцеві нагороду у 2, 5 тисяч доларів, тоді як друге місце одержує 1000, а третє - 500 доларів. В ході змагання учасники мають приготувати каву - лате кожному з трьох суддів, на приготування одного напою учасникам виділяють 3 хвилини
Судді оцінюють виконання завдання за таким критеріями, як: естетичний вигляд напою, власне смак, витриманість кольорової гамми, узгодженні складності та винахідливості, швидкість.
Врешті, топ-6 найкращих майстрів виходять у фінал, в ході якого визначиться ім'я "всесвітнього чемпіона з приготування лате". Цього року перемогу одержав Йєнг Ю-фай з Гонконгу.
Коментарі