пʼятниця, 09 серпня 2019 23:28

Хижі пухнастики: показали милі фото диких кошенят
11

Фото: bigpicture.ru

Мати їх багато хто мріє поки маленькі, але бояться навіть наблизитися коли виростають. Мова про дитинчат хижих кішок - пуми, леви, тигри, ягуари та гепарди. Ці тварини викликають захват та розчулення.

Їх потрібно берегти та сприяти їх розмноженню. Адже вчені встановили, що три чверті усіх великих хижаків на планеті сьогодні переживають зменшення кількості своїх популяцій.

Ці висновки опублікували в журналі Science.

Сьогоднішня популяція цих тварин майже вдвічі менша за їхню колишню кількість. Усе через знищення природних місць існування хижаків, зменшення кількості тварин, якими вони харчуються. Не малу роль зіграло й полювання на них людьми.

"Ми втрачаємо великих хижаків в масштабах всього світу", - каже Вільям Ріппл, автор опублікованого дослідження, професор з Державного університету штату Орегон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мі-мі-мі по-військовому: бійці показали менших товаришів

За рівнем відповідальності у вихованні потомства ведмеді посідають одне з перших місць. Випереджають їх лише примати. Однак стосується це лише самиць — батько-ведмідь участі у вихованні потомства не бере.

Ведмедиці є дуже турботливими матусями. Якою б не була голодною, здобич хижачка віддасть своїм дитинчатам. Протягом першого року життя ведмежат виходжує їх. Наступні декілька років вчить малюків усьому, що знадобиться для виживання. Як полювати, плавати, лазити по деревам, переходити річки, видиратися на скелі — усе це ведмежата переймають від матері.

Зараз ви читаєте новину «Хижі пухнастики: показали милі фото диких кошенят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі