пʼятниця, 24 жовтня 2014 15:33

Фотограф зняла життя парижан через вікно
11

31 жовтня вийде книга нью-йоркського фотографа Гейл Халабан "Види Парижу". Ця серія - продовження проекту "За моїм вікном" 2009 року, в якому автор продемонструвала, як виглядають знамениті нью-йоркські висотки, якщо подивитися на них очима мешканців з будинків навпроти. Проект привернув багато уваги, і незабаром фоторедактор Le Monde's M magazine Кетті Рему запропонувала Халабан зняти ще одну серію - в Парижі.

"Фотографічний зв'язок, який я встановлюю між сусідами, зображує самотність людей у переповнених великих містах", - сказала Гейл на презентації нової книги.

Щоб провести зйомку, фотографу довелося просити у жителів дозволу на документування їх приватного життя. При цьому жоден знімок не був постановочним, оскільки Халабан не називала точного часу зйомки, а лише попереджала своїх моделей, що вона може сфотографувати їх у будь-який момент протягом дня.

В інтерв'ю NYMag вона розповіла, що деякі парижани прийшли в жах від аморальності та протизаконності проекту, хоча їй здавалося, що французи будуть більш розкутими. Щоб уникнути конфліктів Халабан знімала в основному тих добровольців, які погодилися взяти участь в проекті, відгукнувшись на оголошення в Facebook.

У книзі буде представлено 60 знімків з паризької серії. Ціна видання - $ 53,20.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф зняла життя парижан через вікно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі