четвер, 31 жовтня 2013 10:57

Фінський художник зробив моторошні портрети підневільних вуличних мавпочок
17

Фото: Фото: bigpicture.ru

Жах часто йде не від чогось невідомого, а від того, що всім нам добре знайоме. Просто це " знайоме " поміняли до невпізнання. Саме цей феномен допомагає пояснити, чому проект фінського фотографа Пертту Сакса під назвою "Як ти" викликає такі сильні емоції.

Сакса спеціалізується на портретах, але у 2012 році він потрапив до Індонезії і вперше побачив там вуличних макак , яких змушували грати різні ролі на потіху натовпу. Восени минулого року за допомогою індонезійського журналіста Сакса почав набагато глибше досліджувати особистості так званих " господарів " цих бідних тварин. Тоді Сакса сфотографував цих макак "в образі", який і вразив його найбільше. Найчастіше одягнені в дитячий одяг і лялькові маски, ці мавпочки представляли собою досить моторошне видовище. Прив'язані ланцюгами та визираючі з-за своїх масок, ці тварини найкраще уособлюють найбільший страх людини: бути поневоленим і контрольованим.

У початку 2013 року індонезійська влада, нарешті, вжила заходів: тепер володіння мавпочкою карається тюремним строком.

Зараз ви читаєте новину «Фінський художник зробив моторошні портрети підневільних вуличних мавпочок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі