четвер, 28 березня 2013 15:15

Філіппінці розпиналися та били себе батогами напередодні Страсного тижня
10

Фото: Фото: Reuters

Страсний тиждень одне з найголовніших релігійних свят християн усього світу. У ці дні відзначається подія Воскресіння Христа. Основні святкування починаються у Великий четвер і закінчуються в неділю, останній день тридення Великодня. Святкування проходить по всьому світу, причому традиції скрізь абсолютно різні. При цьому найбільш шокуючі і криваві урочистості проходять на Філіппінах.

Філіппіни є країною, де католицька церква має найбільший вплив на місцеве населення. І люди заради своєї віри і церкви готові багато на що. Саме тому, урочистості на Філіппінах придбали надто суперечливий і кривавий характер. Щорічно сотні віруючих філіппінців б'ють себе батогом, вищипують вії і завдають своєму тілу інший біль і страждання. Робиться це все для того, щоб очистити свою душу. Іноземцям здається це занадто жорстоким, і несумісною з християнською вірою, проте місцеві жителі переконані, що тим самим вони показують свою релігійність і віру. Найчастіше, щоб підсилити біль від ран на тілі, філіппінці посипають їх сіллю. Переживаючи нестерпні страждання, вони підтримують Христа, який переніс сильний біль під час страти. Цей звичай є найбільш спірним, і католицька церква неодноразово порушувала питання про те, щоб припинити людські страждання і заборонити відзначати свято Великодня таким чином. Щороку філіппінці намагаються в точності відтворити події Страсної п'ятниці, добровільно разпинаючи себе, у пам'ять про мученицьку смерть Христа.

Цей шокуючий ритуал ніколи не був затверджений офіційною католицькою церквою. Учасники процесії часто приховують свої обличчя, щоб не бути впізнаними і при цьому випробувати біль повною мірою. Філіппінці, які добровільно прибивають себе до хреста, після цього лікують свої рани виключно молитвою і покаянням, не вдаючись до послуг докторів, як традиційних, так і народних цілителів.

У селі Сан-Педро-Кутуд, розташованому за 70 км від столиці Маніли, процесія самокатування навіть стала вельми популярною туристичною визначною пам'яткою. Варто відзначити, що колись аналогічні ходи практикувалися і в Європі. Віруючі били себе батогами до крові, завдаючи своєму тілу неймовірний біль. Однак, починаючи з вісімнадцятого століття, дані традиції припинили своє існування.

Зараз ви читаєте новину «Філіппінці розпиналися та били себе батогами напередодні Страсного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі