пʼятниця, 30 вересня 2011 10:01

Через психічний розлад у британки в голові "проживає" 20 людей

Через психічний розлад у британки в голові "проживає" 20 людей

У 51-річної британки Кім Нобл унікальний психічний випадок - у ній живе 20 різних людей.

"Це не просто роздвоєння особистості. У ній живе 20 різних людей - від анорексичної дівчинки до хлопчика, який вміє писати виключно на латині", - дивуються експерти.

Цій 51-річній пані з Лондона був поставлений дуже рідкісний діагноз - дисоціативний розлад ідентичності. Кім Нобл страждає від цього розладу більше чотирьох десятків років, але в її випадку експерти виявились абсолютно спантеличеними.

Найдовше себе проявляє жінка на ім'я Патриція, оповідачка захоплюючої книги "Все про мене", в яку зібрані шматочки дивовижного, хаотичного життя Кім.

До речі, самої Кім Нобл вже майже й не існує, констатують медики, хоч вона й відгукується на це ім'я. Замість неї перед оточуючими з'являються найрізноманітніші особистості. Наприклад, дівчина на ім'я Еббі, самотня без любові. Існує також мама на ім'я Бонні, яка має дочку, а також римська католичка на ім'я Соломія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі виявили смс-лунатизм - новий вид психічного розладу

Дисоціативний розлад ідентичності проявляється і абсолютно новими персонажами, ніяких кордонів для цього не існує, відзначають лікарі, які стежать за Кім.

Багато років випадок Кім Нобл вивчають психіатри. Вони вже давно встановили, що жінка не перевтілюється, а реально страждає від унікального розладу.

Сил стримувати різні особистості всередині себе в жінки немає. Останні шість років у тілі Кім домінує Патриція, яка керує домашнім господарством і виховує 14-річну дочку Кім Еймі.

Патриція стежить за тим, щоб між Кім та її дитиною зберігались добрі стосунки, і щоб дівчинка росла в нормальній сім'ї.

"На щастя, в мене немає агресивних характерів. А дочка й рідні до всього звикли. Іноді я по п'ять разів день міняю одяг. Можу поїхати в магазин і купити купу іграшок для хлопчиків. А повернення в себе за відчуттями можна порівняти з пробудженням від сну. Воно займає кілька секунд. Я кліпаю очима і не розумію, як опинилась у цій кімнаті, і хто поруч зі мною", - розповіла Кім.

Зараз ви читаєте новину «Через психічний розлад у британки в голові "проживає" 20 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі