вівторок, 13 вересня 2011 17:55

Через новий телефон можна передавати поцілунки та рукостискання

Через новий телефон можна передавати поцілунки та рукостискання

Німецький дослідник Фабіан Хеммерт показав прототипи мобільних пристроїв, які транслюють не тільки мову, але й дотик, вологу від поцілунку та легкий подих.

На думку Фабіана Хеммерта з Берлінського університету мистецтв, телефонний зв'язок використовується заради двох речей. Одна з них - передача інформації, для чого чудово підходять мова, текст і відео. Друга ж, не менш важлива, полягає у створенні відчуття близькості родича чи друга. В останньому випадку якраз згодиться серія пристроїв, розроблених Хеммертом, які нагадують японський імітатор поцілунків.

Одна з моделей обладнана датчиками тиску, розташованими по боках гаджета. Стискаючи телефон у руці, користувач транслює тактильний сигнал для того, з ким він спілкується. І людина таким чином відчуває дотик через смужку еластичного матеріалу, одягнену на долоню.

Інший інтим-телефон оснащений сенсором вологи на екрані та вологою губкою в нижній частині. Коли один абонент торкається губами до екрану, інший відчуває на своїй щоці більше чи менше вологи - залежно від тривалості дотику.

Нарешті, третій апарат допомагає передати дихання коханої людини, чия голова знаходиться зовсім близько до вашого вуха або шиї. Тут, на думку Compulenta, все просто: ілюзію створює потік повітря, що виходить з отвору телефону під тиском.

Колеги пана Хеммерта, які випробували "інтимофони" на конференції Mobile HCI 2011 (30 серпня - 2 вересня, Стокгольм, Швеція), назвали їх дивними, незвичними і навіть відразливими. Винахідник і сам, схоже, не сприймає їх занадто серйозно. За його словами, це скоріше роздуми на тему того, як можуть виглядати телекомунікаційні технології в майбутньому.


Зараз ви читаєте новину «Через новий телефон можна передавати поцілунки та рукостискання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі