понеділок, 05 листопада 2018 02:24

Атланти ще існують: показали найвищі статуї на планеті
6

У західноіндійському штаті Гуджарат, Індія встановили найвищу статую світу.

Зважаючи на кількість будівництв різних статуй по всьому світу, цей рекорд не протримається довго. На найвищі статуї планети пропонує поглянути DW.

Автор: dw.com
  Статуя Валлаббхаї Патела, соратника Ганді
Статуя Валлаббхаї Патела, соратника Ганді

Статуя Валлаббхаї Патела, соратника Ганді, заввишки 182 метри. Індійська "Статуя єдності" вартістю в 355 млн євро спричинила суперечки. Ці величезні витрати викликали невдоволення місцевих фермерів. Але в Мумбаї будують ще більшу статую, яка найімовірніше буде ще дорожчою.

Автор: dw.com
  Статуя Свободи
Статуя Свободи

Вона лише в половину статуї Патела заввишки, але новий індійський пам'ятник навряд чи зможе змагатися за відомістю зі спорудженою 1886 року Статуєю Свободи в Нью-Йорку. Цей найвідоміший символ США та об'єкт спадщини ЮНЕКСО, постійно копіюють. Копії, зокрема, можна побачити в Токіо та Ельзасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі

Автор: dw.com
  Статуя Христа-Спасителя
Статуя Христа-Спасителя

Статуя Христа споруджена в 1931 році, висотою 30 м. Її відвідувачі можуть побачити краєвиди Ріо-де-Жанейро та гори Цукрова Голова. Завдяки цьому статуя є популярною серед туристів. З 2007 року розташована на півдні другого за величиною міста Бразилії, належить до "Семи нових чудес світу", поруч із Мачу-Пікчу та Великим китайським муром.

Автор: dw.com
  Статуя Будди Лечжун-Сасачжа
Статуя Будди Лечжун-Сасачжа

У храмах Південно-Східної Азії можна побачити багато позолочених статуй Будди - в людський зріст або більших. Та 116 м (129 м, якщо рахувати постамент) статуя Лечжун-Сасачжа, зведення якої завершили 2008 року в М'янмі, є винятком. Разом з китайською статуєю Будди Весняного Храму вона є однією з найвищих статуй Будди у світі.

Автор: dw.com
  Статуя Гуаньїнь
Статуя Гуаньїнь

Статуя Гуаньїнь, яку відкрили у 2005 році на Півдні Китаю, є богинею співчуття. Однією з найважливіших фігур у південноазійському буддизмі. 108 м статуя, збудована у морі біля узбережжя провінції Хайнань, є найвищою в світі статуєю Гуаньїнь.

Автор: dw.com
  Статуя Будди-Амітабги
Статуя Будди-Амітабги

48 м статуя Будди-Амітабги також має статус "найвищої" у світі. Вона збудована збудованому в 386 році храмі Дуньлін у китайській провінції Цзянсі.

У Перу археологи знайшли дерев'яні статуї віком 800 років. Двадцять фігур охороняли вхід в язичницький храм, повідомляє ТСН.

Статуї покривав шар глини. Це дозволило їм добре зберегтись.

Зараз ви читаєте новину «Атланти ще існують: показали найвищі статуї на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі