середа, 31 жовтня 2018 14:42

"Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі

"Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі
Статуя Єдності, присвячена герою індійської незалежності Валлаббхаї Пателю, вдвічі вища за нью-йоркську статую Свободи. Фото: korrespondent.net

31 жовтня в індійському штаті Гуджарат відкрили 182-метрову статую героя боротьби за незалежність країни Валлаббхаї Пателя.

Її висота удвічі перевищує висоту статуї Свободи у Нью-Йорку та на 54 м - висоту попереднього лідера статуї Будди Весняного Храму в Китаї.

Будівництво статуї Єдності обійшлося Індії в $400 млн, повідомляє Reuters. Щоб вилити постать Пателя, знадобилося 1700 тонн бронзи.

Ядро монумента зроблене з залізобетону. Залізо для нього збирали всією країною, тому статуя також отримала назву Залізна людина Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Статуя свободи відпочиває - завершують будівництво найвищого у світі монументу

Монумент має оглядовий майданчик, який вміщає одночасно до 200 відвідувачів. Влада країни розраховує, що статуя буде популярною серед туристів і прийматиме близько 15 тис. відвідувачів щодня.

Тут же створено музей, який містить 40 тис. документів, 2 тис. фотографій і дослідницький центр, присвячений життю Пателя.

Валлаббхаї Пателя або Сардара Пателя вважають індійським героєм ХХ ст., якого незаслужено забули. Він був одним із авторів конституції та політичної системи країни й зробив чимало, щоб об'єднати понад 500 індійських штатів у єдину державу.

У Стамбулі відкрили найбільший аеропорт у світі. У рамках церемонії введення в дію першого етапу нового аеропорту там приземлився літак лідера країни Таїпа Ердогана. Президентський літак став першим повітряним судном, яке здійснило посадку в аеропорту.

Зараз ви читаєте новину «"Залізна людина" – відкрили найвищу статую у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі