середа, 08 квітня 2009 16:32

Американці випускатимуть "колісниці" для інвалідів (ФОТО)

Оригінальний транспортний засіб для інвалідів під назвою "Колісниця" (Chariot) розробила біомедична інжинірингова компанія Exmovere Holdings.

Новинка призначена для людей з ампутованими кінцівками і всіх тих, хто з тих чи інших причин не може стояти. "Колісниця" дозволяє людині знаходитися у вертикальному положенні і, як пояснює сама компанія, "встановлювати прямий візуальний контакт з іншими людьми".

Сайт фірми знаходиться у стадії розробки, і інформації про машину мало. Відомо, що це "придатний для носіння" самохідний транспортний засіб на двох колесах, здатний, подібно до самокату Segway, утримувати рівновагу.

З 7 по 10 квітня Chariot демонструється в штаб-квартирі Exmovere, що знаходиться в місті Маклін (Mclean), штат Вірджинія.

В майбутньому ExmovereHoldings обіцяє побудувати і унікальні варіанти "Колісниці" для військових і поліції.

Заявлена максимальна швидкість "Колісниці" складає 19 км/год.

У поширеному прес-релізі Exmovere повідомляється, що "датчики усередині кокона-оболонки здатні передбачити рухи користувача", сенсори "уловлюють рухи нижньої частини тулуба і стегон".

Також в розробці знаходиться "Колісниця", яка може переводити людину з сидячого у вертикальне положення. Для серійного випуску продукту компанія шукає партнера серед виробників автомобілів. Більш ніяких подробиць Exmovere не розкриває.

Як повідомлялося, компанія "General Motors" спільно з виробником "Segway" розробила електричний скутер у новому варіанті - два колеса плюс два сидіння.

За матеріалом Membrana.ru

Зараз ви читаєте новину «Американці випускатимуть "колісниці" для інвалідів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі