понеділок, 27 травня 2024 10:15

Як вибрати дозріле авокадо: головні ознаки стиглості

Як вибрати дозріле авокадо: головні ознаки стиглості
Авокадо: головні ознаки стиглості Фото: pinterest

Не завжди можна вгадати чи спіле авокадо, чи ні.

Відомо, що авокадо не дозріває на дереві, порівняно з іншими фруктами. Воно стає кращим та смачнішим лише після того, як його збирають, пише Parade.

Розповімо, як визначити, що авокадо стигле та готове до вживання.

Перш ніж купувати авокадо, зазирніть під плодоніжку, тобто дерев'янистий маленький вузлик на верхівці фрукта. Якщо він коричневий, то не беріть його. Краще знайти авокадо зі зрізаною плодоніжкою та зеленою нижньою частиною, тоді ви отримаєте фрукт, який буде готовий до вживання.

Колір авокадо не завжди є найкращим показником стиглості. Тому експерти радять:

оглядаючи авокадо, шукайте ті, що мають темніший колір. Це може свідчити про стиглість. Перевірте зовнішню шкірку на наявність великих вм'ятин, які можуть свідчити про удари;

потримайте авокадо в долоні;

перевірте його на пружність, злегка стиснувши, але не кінчиками пальців, адже це може призвести до появи вм'ятин.

Якщо на дотик авокадо тверде, це означає, що воно ще не доспіло. Тому йому потрібно від 4 до 5 днів, аби воно стало м'яким.

Якщо шкірка ламається, це означає, що авокадо майже стигле.

"На цьому етапі авокадо може мати різний колір, тому не забудьте перевірити, який він на дотик. На дотик авокадо м'який, але не піддається легкому натисканню на нього. На цьому етапі може бути важко видалити кісточку, а внутрішня м'якота буде твердою і важкою для пюре. Розламаному авокадо ще потрібно 1 або 2 дні при кімнатній температурі, щоб дозріти", - порадили у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трюк із водою, який допоможе зберегти авокадо якнайдовше

Коли авокадо піддається легкому стисканню, то воно готове до вживання. Стигле авокадо може мати темніший колір, проте воно має бути злегка м'яким, але не кашоподібним.

Коли авокадо перезріло, воно майже не піддається стисненню. Воно може мати вм'ятини, коричневу або жовту внутрішню м'якоту або навіть запах, схожий на прогірклий або кабачковий.

Щоб купити стигле авокадо в магазині, звертайте увагу на плодоніжку. Якщо вона суха й з легкістю може відірватися, це стиглий плід.

Водночас авокадо з відірваною плодоніжкою почне швидко псуватися. Тому з'їсти його потрібно чим скоріше.

Авокадо має бути м'яким, як масло, яке дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція цього плода.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати дозріле авокадо: головні ознаки стиглості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі