субота, 17 серпня 2013 04:03

123-річний болівієць визнаний найстаршим жителем Землі

123-річний болівієць визнаний найстаршим жителем Землі

Найстаріший житель планети, який проживає в Болівії, нещодавно відзначив сто двадцять третій день народження. Про це повідомляє Associated Press.

Кармело Флорес Лаура живе в хатині із земляною підлогою і солом'яним дахом у селі неподалік від озера Тітікака. Він ходить без допомоги тростини і весь час жує листя коки.

Згідно з документами, Флорес Лаура народився 16 липня 1890. Сам він стверджує, що йому "має бути близько 100 років або більше". Він пояснює своє довголіття тим, що кожен день багато ходить, не вживає в їжу рис або локшину, зате їсть баранину, зерна ячменю, вирощував картоплю і боби, а одного разу зловив і з'їв лисицю. Воду Флорес Лаура п'є тільки з високогірних джерел, алкоголь не вживає. За словами довгожителя, він ніколи серйозно не хворів.

Нагадаємо, після смерті в червні цього року самого літнього жителя Землі Дзіроемон Кімури, якому було 116 років, найстаршою людиною була офіційно визнана 115-річна японка Місао Окава.

Зараз ви читаєте новину «123-річний болівієць визнаний найстаршим жителем Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі