середа, 23 квітня 2008 15:28

10 невідомих фактів про Nokia

10 невідомих фактів про Nokia

Зараз ви маєте можливість дізнатися 10 фактів, які,  можливо, ніколи не чули про Nokia, світового лідера з виробництва мобільних телефонів.

10) Назва містечка Nokia походить від річки, що протікає через нього. Сама річка називається Nokianvirta, це старовинне фінське слово перкладається як "соснова" куниця. Цю невелику пухнасту хижу тварину тільки одного разу виявили в регіоні. Тепер цей вид вважається вимерлим.

9) Іноді розробники ПО і користувачі мобільників інших компаній називають Nokia словом aikon (Nokia навпаки), оскільки компоненти з назвою "aikon" використовуються в різноманітних програмних пакетах SDK, включаючи SymbianS60 SDK.

8) У телефонах Nokia таймер тривалості дзвінка автоматично включається не у момент з"єднання, а безпосередньо разом з ініціалізацією дзвінка (за винятком телефонів 60-ої серії, наприклад Nokia 6600).

7) Nokia входить в двадцятку найпотужніших компаній за версією списку Fortune. При цьому Nokia займає 1-е місце серед комунікаційних компаній.

6) У Азії цифра 4 ніколи не з"являється на номерах моделей телефонів Nokia, оскільки воно вважається нещасливим.

5) "Особистий" шрифт Nokia - AgfamonotypeNokia Sans - був спочатку розроблений Еріком Спікерманом. До цього Nokia найчастіше використовувала шрифт AgfaRotis.

4) Оригінальний гудок, що видається телефонами Nokia при отриманні SMS є кодом Морзе, що означає "SMS".

3) Nokia є найбільшим світовим виробником цифрових камер, оскільки продажі її телефонів, устаткованих камерами, перевищили аналогічні продажі у всіх конкурентів.

2) Перший комерційний дзвінок GSM був зроблений в 1991 році в Хельсінкі Гарі Холкером, прем"єр-міністром Фінляндії, за допомогою мобільника Nokia через мережу, також створену за участю Nokia.

1) Рінгтон "Nokiatune" заснований на музиці гітарного твору "Gran Vals", написаного в 19-м столітті іспанським музикантом Францисько Таррера. Спочатку рінгтон носив назву музичного твору, але отримав ім"я "Nokiatune" в 1998 році, коли почав міцно асоціюватися з телефонами Nokia.

Джерело: www.podrobnosti.ua

Зараз ви читаєте новину «10 невідомих фактів про Nokia». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі