вівторок, 21 травня 2013 06:30

За що відбувають покарання українці

У США виходець з України 26-річний Максим Гельман отримав 200 років в'язниці за вбивство чотирьох людей і поранення п'ятого. Позаторік він убив вітчима, колишню дівчину, її матір, задавив пішохода і порізав таксиста.

У Таїланді українець Андрій Жалковський отримав 34,5 року в'язниці за використання підроблених кредитних карток.

У Туреччині українця Максима Ястремського посадили на 30 років за ґрати за кіберхашрайство. Його затримали 2008-го, з ноутбука вилучили персональні дані 5 тис. власників кредитних карток. Спецслужби США звинувачують його ще й у викраденні й продажу терористичній організації "Аль-Каїда" інформації про роботу американських аеропортів та міністерства оборони.

У Великій Британії українець Андрій Куц 8,5 року перебуватиме у тюрмі за перевезення нелегальних мігрантів. Він доправив невеликими яхтами майже 40 нелегалів із підробленими паспортами.

У Чехії закарпатець Петро Терпа п'ять років відсидів у в'язниці за розбійний напад на поштове відділення. Правозахисники довели його непричетність до злочину і 2007-го звільнили.

У Португалії нелегальний мігрант з України Вадим Абрамов отримав 13 років в'язниці за вбивство. Під час чемпіонату Європи з футболу 2004-го він зарізав уболівальника Стівена Сміта.

В Єгипті засновник туристичної агенції ужгородець Едвард Чікош отримав 25 років в'язниці за контрабанду зброї. Позаторік в автобусі його фірми знайшли автомат Калашникова і 59 патронів до нього.

Зараз ви читаєте новину «За що відбувають покарання українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі