вівторок, 17 вересня 2013 06:30

"Тримає хлопчика і при всіх починає різати йому горло"

Автор: Фото: Михайло ПЕРКОВ
  Міліціонери Степан Криштофор (ліворуч) і Семен Щербина з Ярмолинецького райвідділу міліції Хмельницької області затримали озброєного В’ячеслава Науменка без допомоги зброї. Стріляти не могли, бо той прикривався дитиною
Міліціонери Степан Криштофор (ліворуч) і Семен Щербина з Ярмолинецького райвідділу міліції Хмельницької області затримали озброєного В’ячеслава Науменка без допомоги зброї. Стріляти не могли, бо той прикривався дитиною

— Ми під'їжджаємо, а з воріт вибігає дядько Василь. Весь у крові, кричить: "Дайте автомата, я заб'ю бандіта. Він у хаті", — згадує 40-річна Наталія Русакова з Ярмолинецького райвідділу міліції Хмельницької області. — Ми в хату. Хлопчик налякався, кричить: "Допоможіть!". А той тримає його і при всіх починає різати горло.

5 вересня В'ячеслав Науменко, 36 років, із Ярмолинців намагався порізати дружину Ольгу Любчик. Хотів її повернути, бо подала на розлучення. Коли жінка вирвалася, порізав її сина, 10-річного Артура.

— Той малий дуже кричав, — говорить сержант міліції 28-річний Степан Криштофор, який приїхав на виклик. У нього забинтована ліва рука. — Я зразу схопив за його ножа.

— Кинулися на нього з голими руками, бо ж стріляти не могли, він дитиною прикривався, — додає 37-річний прапорщик Семен Щербина. У нього забинтована правиця. — Як почали битися, дід забрав дитину. А той вперся в стінку, і давай ножем махати. Ледь зламали його.

В'ячеслава Науменка відвезли до райвідділу. Поранених Артура Любчика, його діда 60-річного Василя Федика і двох міліціонерів — до лікарні. Всім зашили рани.

— Ще пару міліметрів і все, сонну артерію перерізав би, — каже про травми хлопчика 57-річний Василь Гайлюк, травматолог райлікарні.

30-річна Ольга Любчик — місцева, працює вчителем трудового навчання. Два роки тому розлучилася, виховує 10-річного сина Артура і 2-річну доньку. Познайомилася з В'ячеславом Науменком із села Жданів Борзнянського району Чернігівської області. На момент знайомства він відбував покарання за розбій. Із Ольгою листувалися, у в'язниці розписалися. У квітні він вийшов на волю і переїхав до неї.

— Ніде не робив, Олю бив, — згадують сусіди. — Міліція до них виїжджала. Останній раз — за тиждень до цього.

Наприкінці літа Ольга подала на розлучення. В'ячеславові сказала, що має іншого.

— Славік пішов із дому, — розповідає Ольга Любчик. — 6 вересня мав бути суд, щоб нас розвести. А 5 вересня я зібрала Артура в школу, коли заходить Славік, швидко закриває двері. В одній руці тримає ножа, у другій — сокиру. Зайшов до кімнати з дітьми, закурив: "Я прийшов зробити те, що обіцяв. Вам кінець".

У цей час до Ольги завітав батько Василь Федик. Донька через вікно сказала йому, що Артура вже відвела.

— Коли я говорила, Славік тримав біля мого горла ніж, — продовжує Ольга. — Я трохи відсунула фіранку, і батько його побачив. Викликав міліцію, забіг у хату, почав битися з ним. Славік порізав йому сухожилля.

В'ячеславові Науменку загрожує довічне.

— Хотів розправитися тільки з жінкою. Діти там опинилися случайно, — каже В'ячеслав Науменко.

Зараз ви читаєте новину «"Тримає хлопчика і при всіх починає різати йому горло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі