пʼятниця, 08 жовтня 2010 06:25

Тетяна Смирнова знайшла під дверима тіло немовляти

Автор: фото: Ігор СОРОКІН
  Вінничанка Тетяна Смирнова показує місце, куди підкинули згорток із новонародженою дівчинкою. Вона була ще жива
Вінничанка Тетяна Смирнова показує місце, куди підкинули згорток із новонародженою дівчинкою. Вона була ще жива
Уранці 2 жовтня до 5-поверхівки на вул. Келецькій, 116 у Вінниці підкинули мертву новонароджену дівчинку. Її знайшла жителька першого поверху. - Я вийшла, дивлюся, щось подозрітєльне лежить на площадці. Розстелене зеленовате полотєнце, а на ньому згорток у старому клітчастому шерстяному одіялі, тіпа плєду, - розповідає 47-річна Тетяна Смирнова. - Зразу непонятно було, шо то дитина. Але я почуствувала біду. Торкнулася ковдри. Ніякого звуку. Розмотувати боялася. Подумала, може, бомба. Почала обзвонювати сусідів. Ніхто не відчиняє. Чоловіка теж дома немає. Дочка спить. Вибігла на вулицю, там зустріла сусіда. Підійшли до знахідки разом.

Люди викликали міліцію.

- Прийшли патрульні. А за ними і "скора", - продовжує Тетяна. - Коли виявили, що в ковдрі під двома наволочками мертва дівчинка, міліції понаїхало машин 15. Був начальник міських міліціонерів. Будинок не перекривали, але людям радили біля нашого під'їзду не ходити. Я стояла на вулиці, боялася дивитися. Але розпитала одного експерта. Він сказав, що дитинча ше тепле було. Значить, померло зовсім недавно. Ввесь животик був у порізах, пупок відірваний незграбно. Один доктор сказав, що то не просто порізи, а проникаючі поранення.

Жінка впевнена, що тіло підкинули не місцеві.

- У нас вагітних не було. Але ж покидьків зараз вештається багато. Хоча в нас і стоїть кодовий замок, двері під'їзду часто відкриті. Ось хтось і зайшов у перші відкриті двері, бо інші парадні закриті. Раніше в нас нічого подібного не траплялося, а я вже тут 15 років живу, - додає Смирнова.

29-річний житель сусідньої 5-поверхівки каже, що порізи були поверхневими:

- Чув, що жінка народила дівчинку в домашніх умовах. Перерізала пуповину на 10 сантиметрів нижче норми і тупим ножем. Саме через це на животику є синці. Немовля родилося напівживе. Працювала тільки одна легеня. Може, мамаша несла дитину в дитячу поліклініку на сусідній вулиці Воїнів-інтернаціоналістів, але не донесла.

Неподалік - кілька гуртожитків технічного університету.

Правоохоронці шукають породіллю. Вони збирають дані про вагітних у всіх жіночих консультаціях Вінниці, обходять гуртожитки. Результатів експертизи ще немає. Якщо фахівці підтвердять, що дитина народилася життєздатною, матір відповідатиме за вбивство.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Смирнова знайшла під дверима тіло немовляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі