понеділок, 23 січня 2006 13:10

Таню Гуменюк переїхала маршрутка

"Ми досі не знаємо, як загинула наша дитина", — крізь сльози говорить свекруха загиблої дівчини Тамара, 46 років. — Тим більше не знаємо, чи покарають винного. Водій маршрутки відмовляється від своїх показань, які дав одразу після трагедії, а свідків ми не можемо знайти. Наскільки нам відомо, Таня виходила з маршрутки останньою, потім машина поїхала на кінцеву.

Колесо маршрутки залишило на обличчі 23-річної Тані страшні сліди. Від відкритої черепно-мозкової травми дівчина померла на місці. Як Таня опинилася під автомобілем, досі невідомо. Слідчий, який веде справу, ще не приступав до її розслідування. Рідним загиблої пояснює — в нього 50 справ на столі після зимових свят, і щогодини хтось телефонує — то із СБУ, то якийсь депутат.

Нещасний випадок, який стався 29 грудня на Лісовому проспекті у Києві, бачили міліціонери вуличного патруля. Один із них зупинив попутку, наздогнав маршрутне таксі й повернув його з кінцевої зупинки на місце трагедії. Тоді водій пояснив правоохоронцям, що останній пасажир покинув салон за кількадесят метрів перед місцем ДТП. Він не заперечував, що збив дівчину, але пояснив, що не помітив цього.

Колесо маршрутки залишило на обличчі дівчини страшні сліди

— Таня зачепилася за маршрутку, коли виходила з неї, — переповідає Тамара Гуменюк версію правоохоронців. — Але чим? Шарфика моя невістка не носила. В неї було тільки довге волосся. Машина протягнула Таню кілька десятків метрів від переходу, де вона вийшла, до місця трагедії. Як би волосся витримало?

— Я чув, на брудному боці маршрутки виявили витерті смуги, на висоті приблизно метр від землі, — додає Тетянин чоловік Коля, 26 років. — Я сам водій і можу точно сказати, що неможливо не помітити людину, яка зачепилася на цій висоті, у дзеркало заднього огляду. Хіба якщо в нього не дивитися.  Диспетчер на кінцевій маршруту N 579 сказала нам: "Ви ще доведіть, що це наша машина". Ніхто навіть не подзвонив, не вибачився. Ця машина й далі їздить, я запам"ятав її номер. А вона б мала бути на штрафмайданчику. Маршрутка, яка збила Таню, зареєстрована на приватну особу. З досвіду роботи таксистом я знаю, що в такому разі стан здоров"я водіїв перед виїздом не перевіряють.

Того дня Таня Гуменюк поверталася з роботи, як завжди, десь о 18-й годині — працювала дівчина в Голосіївській райдержадміністрації столиці й завжди користувалася маршруткою N 579. Перед виїздом подзвонила чоловікові на мобільний — у них так було заведено — і сказала, що скоро буде вдома. Коля з матір"ю в цей час були на новій квартирі молодих — там якраз закінчували ремонт. Через дві години Коля спробував знову зв"язатися з Танею.

— Я набирав її номер разів десять. Весь час дзвінок скидали, — згадує Микола Гуменюк. — Потім зв"язок і зовсім зник. Я думав, у Тані знову мобілку вкрали. Ще уявляв — зараз прийде додому, буду заспокоювати. Але хвилювався дедалі більше — вона вже давно мала бути вдома, а мій батько (після одруження Таня і Коля тимчасово жили з батьками чоловіка. — "ГПУ") казав по телефону, що вона ще не поверталася з роботи.

Таня і Коля одружилися за чотири з половиною місяці до трагедії. Ось-ось збиралися перебратися в окрему квартиру. Там якраз закінчували ремонт.

Таня тоді чомусь запитала: "Невже ми сюди більше не повернемося?"

— Я сьогодні готувала кутю на Святвечір, весь день проплакала,— розповідає Тамара Гуменюк. — Ми з сином досі не можемо повернутися до нормального життя, до роботи — все з рук валиться. У дітей так добре все складалося. Таня була дуже товариська. З хрещеною Колі познайомилася, і вона вже називала Таню по-галицьки "коліжанкою", хоч жінка набагато старша.

— Ми за два роки знайомства жодного разу не посварилися, — з гіркотою продовжує вдівець. Молодого чоловіка ніби прориває:

— Я тільки після весілля почав будувати якісь плани на майбутнє. Тепер знову ні в чому не бачу сенсу, живу сьогоднішнім днем. Після весілля ми поїхали в Крим на два тижні. На одній із фотоплівок, досі ще не проявленій, ми з нею стоїмо біля скель у морі. Таня тоді чомусь запитала: "Невже ми сюди більше не повернемося?"

Подорож Миколі подарували на колишній роботі, де він працював водієм. На заощаджені гроші зробили гарне весілля. Таня поспішала зібрати фотографії у весільний альбом. Один зі знімків роздивляємося найдовше — молоде подружжя випускає в небо пару голубів.

На місці трагедії рідні прикріпили до телеграфного стовпа чотири гвоздики, синій ялинковий дощик і чорну хустинку.

Зараз ви читаєте новину «Таню Гуменюк переїхала маршрутка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі