пʼятниця, 09 листопада 2012 06:00

Антоніна Колмакова винна банку 4,5 мільйона гривень

Автор: фото: Володимир Хом’як
  У киянки Антоніни Колмакової суд може відібрати квартиру. Однак виручених грошей не вистачить розрахуватися за борги її колишнього чоловіка
У киянки Антоніни Колмакової суд може відібрати квартиру. Однак виручених грошей не вистачить розрахуватися за борги її колишнього чоловіка

— Я уже не знаю, что делать. Хотела все продать и уехать в какое-то село жить с козами. Но меня и там не оставят в покое, — 43-річна киянка Антоніна Колмакова зустрічає на порозі двокімнатної квартири будинку навпроти станції метро Лук'янівська.

Вона винна банку "Фінанси і кредит" 4,5 млн грн. Установа хоче відібрати квартиру, де Антоніна живе із донькою 20-річною Валерією.

— Все из-за мужа. Набрал денег и сбежал, — жінка проводить до квартири. На кухні — миска з виноградом, сірий кіт злизує їжу з розстеленого на підлозі шматка клейонки.

Колмакова — киянка. Із чоловіком Борисом купили квартиру, виховали доньку Валерію. Борис Колмаков — підприємець, мав неподалік столиці цех із виготовлення снеків — сухих закусок до пива.

— 2006 року чоловік нас покинув. Знайшов собі іншу. Я важко це переживала, різала вени, — Антоніна Іванівна показує шрами на зап'ястках. — Квартиру Борис залишив нам із донькою, продовжував давати гроші. Офіційно розлучення ми не оформляли.

Сировину для виробництва Колмаков закуповував у Китаї. 2007 року вирішив придбати там і нове обладнання для цеху. Вирішив узяти $137 тис. кредиту у банку "Фінанси і кредит". Під заставу віддав квартиру, яку тоді оцінювали в $170 тис. Поручителем записав дружину.

— Подзвонив мені, сказав, що бере кредит, — згадує Антоніна Іванівна. — У банку потрібен мій підпис, бо формально я — його дружина. Я послухалася, бо довіряла йому. Поїхали в банк, підписали. Він узяв гроші, підвіз мене додому, сам поїхав.

До 2008 року Борис справно сплачував позику. Додатково в кредит узяв нову "Субару Леґасі". 2008 року почав затримувати виплати. За рік раптово зник. "Субару" залишив під будинком Антоніни, ключі кинув у поштову скриньку.

— Я їх знайшла, не знала, що з тою машиною робити, — продовжує. — Працівники банку її забрали, на рахунок поклали 12 тисяч доларів, а борг лише за машину вже складав 23 тисячі.

Банк не отримував виплат за кредитом. Знайти Бориса не могли. Стали вимагати грошей в Антоніни. Борг зростав, фінустанова нараховувала пеню і штрафи. Тепер сума сягає 4,5 млн грн. Квартира Колмакової вартує в п'ятеро менше.

Антоніна Колмакова ніде не працює.

— У мене були важкі пологи, які відбилися на психіці. Відтоді хворію, — зачитує свій діагноз із документів. — Маю розлад адаптації, змішану тривожно-депресивну реакцію з астенічною акцентуацією особистості. Коли починаю нервуватися, то не можу нічого робити. Борис мене постійно по приватних клініках возив. У мене пам'ять зникає. Щось читаю і одразу забуваю. Періодично п'ю антидепресанти. На групу ніколи не ставала. Не було потреби та й соромлюся зізнаватися, що хвора. Пробувала працювати в "Мері Кей", торгувала в магазинах. Весь день не витримую. Живу з того, що шию на замовлення, прибираю у квартирах. Донька вчиться на іспанській філології.

Справу Антоніни Колмакової розглядає Шевченківський райсуд столиці. Її захищає адвокат Анна Гриценко. Чергове слухання відбудеться 15 листопада.

— Хочемо довести, що Антоніна Іванівна не усвідомлювала своїх дій, — каже адвокат. — Просимо визнати недійсними іпотечний і договір поруки. Медична експертиза підтвердила, що на момент підписання договору Антоніна Іванівна не усвідомлювала своїх дій. Але суддя каже, що цього мало.

Зараз ви читаєте новину «Антоніна Колмакова винна банку 4,5 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі