вівторок, 14 листопада 2017 00:50

Жовті кавуни на смак, як персики

Автор: www.tutknow.ru
  Жовті кавуни не виростають такі великі, як червоні. Форма ягоди така ж, шкірка — тонша
Жовті кавуни не виростають такі великі, як червоні. Форма ягоди така ж, шкірка — тонша

— Цього року на дачі мала жовті кавуни. Сорт називається Жовтий дракон, — каже 49-річна Олена ­Гавриленко із селища Красятичі Поліського району Київської області. — Зовні він смугастий, а всередині — жовтий м'якуш. На смак, наче мед.

Жовтий дракон — ранній, визріває за два місяці. Важить 4–5 кг.

— Є сорт з удвічі більшими плодами — Голден Грейс. Дозріває на два тижні пізніше. Не вдалося знайти. Пошукаю наступного року.

Рослині не потрібен спекотний клімат. Нормально почувається при зниженні температури.

— Взяла ще в сусідки кавун Піч. Стигне раніше, ніж Дракон. Смак нагадує персик. М'якуш у нього рожево-оранжевий, ніжно-солодкий.

Жовті кавуни зовні майже не відрізняються від звичайних. Форма ягоди така ж, шкірка — тонша. Не виростають такі великі, як червоні.

— Насіння спочатку пророщую. Щоб легше проклюнулося, додаю у воду стимулятор росту.

Після появи ростків розкладає по насінині на глибину 3 см в контейнери із землею. Обприскує водою і ставить у тепле приміщення. На город висаджує через місяць. Головне, щоб минули заморозки. Викопує ямки, на дно кладе перегній і солому. Зверху трохи прикриває ґрунтом, висаджує розсаду і засипає решту землі.

— Двічі на тиждень сапаю грядку. Так у посуху до коріння краще доходить повітря, а в непогоду — воно не загниває.

Підживлюють баштан двічі на місяць.

— Особливо це потрібно в час цвітіння і на початку зав'язування. Для кавунів у 10 літрів води розчиняю по 5 грамів сульфату калію й аміачної селітри, 10 грамів суперфосфату.

Коли кавун виростає розміром із середнє яблуко, прищипує пагони на відстані 15–20 см від ягоди.

— Так наливатиметься плід, а не ростимуть вусики.

Кавуни дозрівають наприкінці серпня. Зриває їх, коли мають блискучу шкірку й суху плодоніжку.

Зараз ви читаєте новину «Жовті кавуни на смак, як персики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі