понеділок, 01 січня 2018 00:20

У першій декаді січня висівають тепличні овочі

 

У січні зима повністю вступає у свої права. І хоча рослини перебувають у стані спокою, завдання садівника та городника — допомогти їм перезимувати.

Якщо в січні рясні снігопади, ­дерева в саду після них варто обтрусити. Сніг навколо молодих саджанців слід притоптати. Так їхнє коріння захищають від ушкодження мишами та іншими шкідниками.

Засохлі плоди, що залишились на гілках, потрібно зняти і спалити. Вони є розсадником хвороб. Слід підгодовувати птахів. Вони допоможуть позбутися личинок шкідників.

Щоб уберегти рослини від хвороб, ґрунт потрібно притрусити деревним попелом, 150 г на кожний квадратний метр площі.

У першій декаді січня висівають розсаду тепличних огірків і помідорів. Наприкінці січня — ранні сорти капусти. Поливають сходи талою водою. Вона сприяє гарному розвитку рослин.

Висаджують "город на підвіконні": ­селеру, цибулю, петрушку, кріп. Можна починати вигін для зимового цвітіння цибулевих — тюльпанів, гіацинтів. Потрібно взяти рослини, що укорінювалися в умовах зниженої температури. Поставити горщики в приміщення, де 15…20 градусів теп­ла. За три-чотири тижні тюльпани зацвітуть.

Зараз ви читаєте новину «У першій декаді січня висівають тепличні овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі