понеділок, 08 січня 2018 00:21

Шоколадний перець темніє після дозрівання

— Минулого року "гралася" з коричневим перцем. Клопотів із ним мало, а виростає крупним, — каже Ольга Пантюк із селища Андрушівка Житомирської області.

— Плоди спочатку зелені, а потім стають шоколадного кольору. Насіння краще проростає, якщо його замочити в теплій воді за день до посіву. Потім садити в землю на глибину 5 міліметрів.

Сіє насіння на розсаду наприкінці лютого, а на город висаджує — наприкінці травня.

— Сорт Солодкий шоколад — мій улюблений. Зовні плоди мають коричневий колір, а м'якоть — червона. Перчина хрустка, а шкірка її буде тонка.

Кущ виростає заввишки 70–80 см із заокругленими на кінцях плодами.

— Сорт Конго чорний — гострий. Він у кілька разів сильніший, ніж звичайний перець чилі. Після нього п'ють молоко, щоб з язика зняти терпкість.

У цього виду плоди мають форму ліх­тарика завдовжки 5–6 см. При розрізуванні пахнуть димом. Від посадки до дозрівання проходить 100–110 днів. Це довше, ніж звичайний перець чилі. Кущі виростають понад метр заввишки.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний перець темніє після дозрівання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі