понеділок, 22 жовтня 2012 07:45

Горобину рвуть після морозу

У кінці жовтня Світлана Качуришина, 57 років, із Кременчука на Полтавщині обрізає грона калини.

— Рвати руками — мнуться ягоди. Вішаю в пучках. Якщо десь розчавлені, рояться мошки.

Що довше калина залишатиметься на кущі, то менше гірчитимуть ягоди. При 0°С примерзають.

— До морозу також обриваю шипшину. Після заморозку розлазиться в руках, як каша.

Горобину обриває в листопаді, а інколи й у грудні.

— Уже стигла в серпні-вересні, але після морозу стає солодкою.

Зараз ви читаєте новину «Горобину рвуть після морозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі