понеділок, 09 квітня 2018 07:35

Мармурова троянда пахне цитрусами

Автор: www.pinimg.com
  Мармурова троянда — новий чайно-гібридний сорт. Бутони махрові й крупні, діаметром 10 сантиметрів
Мармурова троянда — новий чайно-гібридний сорт. Бутони махрові й крупні, діаметром 10 сантиметрів

— Тиждень не могла нормально спати, доки не знайшла троянду, яку хотіла. Це саджанець сорту Пінк інтуїшн — мармурова троянда. Побачила його в журналі, але на базарі такого не було. Знайшла в розпліднику через інтернет, — каже 48-річна Марія Хомич із смт Володимирець Рівненської області.

Мармурова троянда — новий чайно-гібридний сорт. Має рожеву квітку з темно-малиновими смугами. Бутони махрові й крупні, діаметром 10 см. Пахнуть цитрусами. Кущі заввишки до 1 м.

— Мармуровою її називають за малюнок на пелюстках. З нею мало клопотів. Отримала саджанець на пошті, посадила в підживлену землю — і все. Не боїться хвороб і морозів. Хіба що після зими зрізати сухі гілочки.

Вибирає для троянди сонячне місце, де немає протягів. Вони ослаблюють кущ і не буде пишного цвітіння. Міряє довжину кореня саджанця. Додає ще 15–20 см і копає ямку такої глибини. Змішує порівну землю з перегноєм чи золою. Утрамбовує в яму. Зверху прикриває ґрунтом. Ставить саджанець у яму й засипає землею. Рослину струшує, засипку притоптує.

— Цього підживлення вистачить кущеві на два роки. Далі щороку весною вношу азот. Його найбільше в розсипчастому перегної. Має бути 2–3-річний, чорного кольору і без запаху. За цей час органіка розкладається до легкодоступних мінеральних елементів, які одразу засвоюються.

Підсипає його навколо рослини, прикопує в землю й поливає. На дорослий кущ вистачає лопати перегною.

— Для успішного вкорінення важливо промочити ґрунт до глибини кінчиків коренів. Тому перший місяць обов'язково поливаю — двічі на тиждень по відру води.

Щоб у спеку троянди не перегрівалися, їх мульчують торфом або скошеною травою. Завдяки цьому корені захищені і рослину треба рідше поливати.

27 пелюсток має ­бутон троянди Пінк інтуїшн.

Зараз ви читаєте новину «Мармурова троянда пахне цитрусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі