понеділок, 16 квітня 2018 05:51

Канни цвітуть лише на безвітряних ділянках

Автор: WWW.FLORISTICS.INFO
  Сорт канн Річард Воллас має світло-жовті квіти в червону крапинку. Цвітуть з другої половини червня до заморозків
Сорт канн Річард Воллас має світло-жовті квіти в червону крапинку. Цвітуть з другої половини червня до заморозків

— Канни зараз на піку слави. Покупці часто їх питають. У квітні саме час садити. Дехто спішить і робить це в березні. Але можуть вдарити заморозки і цвітіння затримається, — каже Олена Грицик, 38 років, із смт Царичанка Дніпропетровської області. — Коли рядок канн зацвітає, це треба бачити. Нагадують метеликів, які завмерли в русі.

Канни мають яскраві су­цвіття. Зібрані в пучок над продовгуватим листям. Бувають двох видів — подібні до гладіолусів чи орхідей. Перші виростають заввишки 50–150 см, другі — 120–200 см. Канни люблять багато світла й тепла. Ділянка повинна бути захищена від вітрів, а ґрунт — пухкий. Інакше не цвістимуть.

— Ці високі квіти часто садять біля парканів або на алеях. Прикрашають і не створюють ефекту лісу.

Цвітуть канни з другої половини червня до заморозків. Квіти — від білого й кремового до жовтого, оранжевого, червоного й рожевого кольорів, різних відтінків. Бувають із каймою, без запаху.

— Маємо новинки — сорти Річард Воллас зі світло-жовтими квітами в червону крапинку та Лівадія з червоно-малиновими суцвіттями. Виростають до метра заввишки.

Викопує ямки глибиною 40 см на відстані 30 см одна від одної. Коріння ділить на кілька частин, щоб на кожному було по одній-дві бруньки. Зрізує підгнилі частини. Розводить 0,2 г перманганату калію у 1 л води. Розчином обробляє зрізи.

— Якщо його немає, то хоча б затерти деревною золою. Так рослина не заразиться грибними інфекціями.

Садить кореневища в підготовлені ями. Засипає землею. Згодом періодично підживлює квіти. Для цього змішує добрива — 15 г азотних, 20 г фосфорних і 10 г калійних. Розсипає навколо рослин на рясно политу землю з розрахунку 40–50 г суміші на 1 кв. м. Одразу просапує. Так краще вберуться.

— У засуху канни поливаю двічі на тиждень. Аби робити це рідше, землю мульчую соломою чи сіном.

На початку осені поступово зменшує полив — для кращого визрівання кореневищ.

Стебла канн перед настанням холодів обрізує на висоті 15 см. Викопує кореневища. Просушує на газеті й обтрушує землю. Складає в картонні коробки з отворами з боків, присипає тирсою або піском. Зберігає взимку при температурі +4...6°С.

Зараз ви читаєте новину «Канни цвітуть лише на безвітряних ділянках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі