вівторок, 27 березня 2018 05:55

Кабачок Ронде нагадує круглі гарбузи

— Кабачків скільки не посію, всі з'їдаємо. А якщо залишаються, то свиням кришу. Маю сортів із десять. Щороку якийсь замінюю, пробую новий, — каже Олена Татарченко, 36 років, із селища Гусятин Тернопільської області.

— У нас на базарі з новими сортами не густо, тому замовляю поштою. Приходить мені буклет перед Різдвом. Почекаю тиждень-два і вже готова до весни.

Коли на городі замало місця, зручно вирощувати кущові кабачки. До таких належить сорт Аеронавт. Дає зелені плоди по 1,3 кг. Має тонку шкірку та м'якоть без насіння.

— Він дозріває першим. За півтора місяця вже смажу на сковороді.

Цей сорт не боїться хвороб, особливо борошнистої роси.

— Кабачок Ронде нагадує невеликі круглі гарбузи. Їх треба зривати, коли виростають не більш як 10 сантиметрів у діаметрі. Потім наростає тверда шкірка. Сорт Золотинка дає 12–13 плодів по пів кілограма кожен. Жовті, як ­сонце.

— Вирощую лише з розсади. Кабачки бояться заморозків, тому пряма посадка на город дає погані врожаї. Щоб швидше виросли, замочую насіння на два дні в літрі теплої води зі столовою ложкою золи.

Змішує торф, перегній, землю з городу і трохи тирси. Цю суміш кладе в довгий ящик. Сіє насіння на глибину 2 см. Отвори робить олівцем і накриває склом. Ставить у приміщення з температурою не менш як +20°С. Знімає скло, коли з'являються паростки. За місяць висаджує на город.

Зараз ви читаєте новину «Кабачок Ронде нагадує круглі гарбузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі