понеділок, 17 липня 2017 07:40

Кабачки гниють від рясних дощів

Автор: www.moskva.fruitinfo.ru
  Поливати кабачки  слід під кущ.  Вода не має потрапляти на листя
Поливати кабачки слід під кущ. Вода не має потрапляти на листя

— Якщо у вас на ділянці псуються кабачки, пригадайте, що росло тут до них, — каже агроном за фахом Світлана Музика, 62 роки, з Києва. — Коли це були ті ж самі кабачки або їхні родичі — кавуни чи дині, треба наступного року змінити ділянку. Ґрунт повинен відпочити не менше трьох-чотирьох років.

Рослина часто гниє через надмір вологи.

— Слід поливати менше. Якщо йдуть проливні дощі, врятувати урожай проблематично. Просто видаляйте підгнилі плоди. Проблема виникає і на багатих органікою ґрунтах. Кущі формують багато листя, і сонячні промені не проникають усередину. Їх слід прорідити, — роз'яснює агроном.

Ще одна причина псування кабачків — грибкові хвороби. Особливо згубні борошниста роса і біла гниль. Проявляють себе білим нальотом на листі. Рятує від борошнистої роси обробка кущів топазом або фундазолом. Збирати врожай можна через 20–30 днів після ­обприскування.

Кабачки погано реагують на нестачу бору. Під­гнилі зав'язі слід обприскати розчином борної кислоти — 2 г на 10 л води.

— Борна кислота погано розчиняється. Спочатку її треба розвести в склянці теплої води. Потім довести до потрібного об'єму.

Радить правильно поливати кабачки.

— Вода має потрапляти тільки на ґрунт. Не лийте на листя. Якщо через густоту куща ґрунт довго залишається вологим, підкладіть шматки фанери або старе скло. Але слід пам'ятати — фанера і скло приваблюють слимаків. Тому час від часу піднімайте настил і проганяйте непрошених гостей.

Зараз ви читаєте новину «Кабачки гниють від рясних дощів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі