понеділок, 04 грудня 2017 05:11

Ґрунт для посіву капусти готують восени

61-річна Ольга Полікарова із села Мирне Горохівського району Волині вирощує на продаж капусту. Має 3 га поля. Продає різні сорти біло- й червонокачанної, пекінської, цвітної капусти.

— Насіння заготовляю з осені. Навесні треба багато грошей витратити за раз. Тому купую щомісяця кілька десятків пакетів насіння різних видів. Донька їх замовляє в інтернеті у перевіреного виробника. Ранньостиглу висаджую на початку березня. Середньостиглу — від 15 березня до 15 квітня. Пізньостиглу — у квітні. Важливо дотримуватися термінів, бо інакше капуста не зав'яжеться.

Ґрунт для посіву готує восени.

— У суху погоду перекопую ділянку на глибину лопати. Поверхню не вирівнюю. Що крутіші ямки, то більше вологи зможе увібрати за зиму і весну земля. Як навесні розтане сніг, "закриваю вологу" — розрівнюю ґрунт граблями, щоб вода швидко не випаровувалася. Коли проростають бур'яни, одразу ж видаляю їх.

Небажано садити капусту після споріднених культур — турнепсу, редису, редьки, ріпи, гірчиці, брукви. Треба зачекати три роки. Тому капуста у мене росте на четвертій частині поля. На решті — картопля, цукровий буряк, інші овочі. Щороку міняю місцями.

Зараз ви читаєте новину «Ґрунт для посіву капусти готують восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі