понеділок, 31 грудня 2018 22:00

Від справжньої не відрізнити: розповіли, чим найкраще замінити лісову ялинку

Автор: http://blog-travushka.ru
  Новорічна ялинка: показали найкращу заміну лісової ялинки
Новорічна ялинка: показали найкращу заміну лісової ялинки

При нестачі місця у квартирі ставлять міні ялинку. Це не штучне, а живе дерево. Скоріше кімнатна рослина в горщику. Подібна до справжньої, але набагато менша ялинка. Називається араукарія.

Виростає 50–90 сантимет­рів. Зручно ставити на столі чи тумбочці.

Поширені 19 видів араукарії, але в кімнаті може рости тільки різнолиста. Гілки в неї покриті голками яскраво-зеленого або сизого кольору.

Ставлять рослину подалі від гарячих батарей. Зимою у приміщенні має бути температура не вище 16°С. Влітку виносять на балкон, щоб був доступ свіжого повітря. Світло на рослину має падати обабіч, тому потрібно щодня повертати вазон. Без цього стовбур викривиться.

Міні-ялинку не обрізають. Дерево росте повільно, в приміщенні його зручно тримати близько 10 років. Потім краще пересадити в сад.

Рослина погано переносить пересадку, тому її роблять раз на три роки.

Розмножити араукарію можна робити тільки, як досягне 10-річного віку. Тоді відрізати живець від стовбура і підсушити в затіненому приміщенні. Зріз очистити від виділеної смоли і присипати товченим деревним вугіллям. Полити ґрунт в горщику фітогормоном гетероауксином, який стимулює утворення коріння. Посадити живець, накрити скляною банкою або пластиковою пляшкою зі зрізаною горловиною. Ставити в тепле місце. Через два місяці живець укоріниться.

Підживлювати протягом весни та влітку двічі на місяць. Добрива не повинні містити багато кальцію. Затримує ріст рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічна ялинка по-європейськи: 5 порад стильного прикрашання

При обпаданні голок потрібно зволожити повітря. Для цього ставить неподалік широку миску з водою. Можна поставити горщик на піддон із керамзитом і залити водою.

Якщо підсихають нижні гілки, причина в паразиті — кореневому жуку. Від нього обробляє рослину розчином інсектициду.

Зараз ви читаєте новину «Від справжньої не відрізнити: розповіли, чим найкраще замінити лісову ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі