понеділок, 28 жовтня 2024 10:22

Не згниє і збереже свою користь: як правильно зберігати гарбуз до весни

Не згниє і збереже свою користь: як правильно зберігати гарбуз до весни
Після збору гарбуз слід залишити у теплому місці на 1-2 тижні при температурі близько 27°C для просушування Фото: pinterest

Гарбуз – це справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, який можна зберігати тривалий час, щоб насолоджуватися його смаком протягом всієї зими.

Щоб гарбуз не втратив своїх корисних властивостей і не зіпсувався, важливо знати кілька простих правил його зберігання.

Поради експерта Дрю Суейнстона є дуже корисними для тих, хто хоче зберегти гарбуз у домашніх умовах якомога довше, пише homesandgardens.

Як зберігати гарбуз

Збір до заморозків. Гарбузи необхідно збирати до перших заморозків. Залишення невеликого шматка стебла допомагає запобігти гниттю.

Підготовка до зберігання. Після збору гарбуз слід залишити у теплому місці на 1-2 тижні при температурі близько 27°C для просушування. Це дозволить шкірці зміцніти, що подовжить термін зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осінній салат з карамелізованим гарбузом: ця страва здивує своїм смаком та ароматом

Умови зберігання. Оптимальна температура для зберігання становить близько 16°C при вологості 50-70%. Важливо уникати холодильника через надмірну вологість і холод.

Положення та ізоляція від підлоги. Гарбузи слід піднімати над землею або підлогою, використовуючи солому, картон чи дерев'яні піддони, щоб запобігти гниттю.

Циркуляція повітря. Плоди не повинні торкатися один одного – повітря має вільно циркулювати між ними, що допоможе запобігти утворенню плісняви.

Якщо дотримуватись цих правил, гарбуз можна зберегти в хорошому стані до шести місяців, що забезпечить наявність цього корисного овочу протягом зимового сезону.

Восени у свій раціон варто ввести гарбуз. Він багатий на клітковину, може задовільнити її щоденну норму. А вона корисна для виведення холестерину з організму і для балансу цукру в крові та довшого збереження відчуття ситості.

Завдяки високому вмісту в гарбузі вітамінів А і С він також допомагає зміцнити імунну систему. Калій, вітамін С, клітковина та високий вміст антиоксидантів у гарбузі захищають серце.

Зараз ви читаєте новину «Не згниє і збереже свою користь: як правильно зберігати гарбуз до весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі