понеділок, 28 жовтня 2024 10:34

Джулії Робертс - 57. Якою була головна "Красуня" в молодості
14

Джулія Робертс відзначає 57-річчя
Фото: Getty Images
Джулія Робертс відзначає 57-річчя
Джулія Робертс відзначає 57-річчя
Джулія Робертс відзначає 57-річчя
Джулія Робертс відзначає 57-річчя

Американська кіноакторка та продюсерка Джулія Робертс відзначає 57-річчя. Вона здобула популярність на початку 1990-х роллю в ромкомі "Красуня", яка зібрала $463 млн у світовому прокаті.

Gazeta.ua підготувала найцікавіші факти з особистого життя і фото зірки в молодості.

У дитинстві Джулія мріяла стати ветеринаркою. Також грала на кларнеті у шкільному оркестрі. Після закінчення середньої школи Кемпбелл у Смірні Робертс відвідувала університет штату Джорджія, проте не закінчила його. Пізніше вона вирушила до Нью-Йорка, щоб продовжити навчатися й розпочати акторську кар'єру.

Кар'єра

Після численних прослуховувань і проб до фільмів Джулія отримала крихітну роль у фільмі "Пожежна команда" 1986 року. Трохи пізніше її запросили знятися у невеликій ролі в бойовику "Криваво-червоне", який цілих 3 роки чекав виходу на екрани. В цей час Робертс зіграла ще в кількох картинах. У фільмі "Задоволення" вона зображала дівчину, що бере участь в рок-гурті. 1987 року погодилася на роль у комедії "Містична піца", для якої їй довелося перефарбувати своє русяве волосся в рудий, що став згодом одним з її фірмових знаків. За цю картину Робертс отримала $50 тис.

Захворівши на менінгіт, акторка переїхала на лікування в передмістя Лос-Анджелеса Санта-Моніку. Близькість Голлівуду полегшила пошук ролей. І Робертс отримала другорядну, але важливу для сюжету роль Шелбі Летчері - дівчини, хворої на діабет, яка готується до власного весілля, у фільмі "Сталеві магнолії". Фільм став великим прокатним хітом, зібравши понад $80 млн в американських кінотеатрах. А Робертс за роль отримала "Золотий глобус" і номінацію на премію "Оскар" у категорії "Найкраща акторка другого плану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кеті Перрі виповнилося 40 років. Найвідвертіші фото поп-діви

Після гучного успіху Робертс зі "Сталевими магноліями", які зробили з неї впізнавану акторку, режисер вирішив видалити всі найстрашніші сцени і перезняти фінал фільму. Змінили й назву. Стрічка називалася "Красуня", за знаменитою піснею Роя Орбісона Pretty Woman. "Красуня" вийшла на екрани США 23 березня 1990 року і, попри досить прохолодний прийом критики, заробила в прокаті $180 млн, ставши другою за зборами картиною 1990 року. Картина принесла Робертс другу поспіль номінацію на премію "Оскар" вже як кращій акторці і другу статуетку "Золотого глобуса".

Однак справжнім тріумфом стала біографічна роль у фільмі Стівена Содерберга "Ерін Брокович" . Фільм не тільки став успішним комерційно (збори в світі склали $256 млн), а й приніс п'ять номінацій на премію "Оскар", одну з яких отримала Робертс. Вручення їй золотої статуетки остаточно закріпило її статус як головної кінозірки Голлівуду і загальної улюблениці Америки. Крім "Оскара" акторка була удостоєна премії BAFTA і третього "Золотого глобуса".

Крім цього Джулія викупила права на екранізацію бестселера Елізабет Гілберт "Їж, молись, кохай", у якому зіграла головну роль.

29 квітня 2010-го Робертс в 12-й раз очолила список "найкрасивіших людей планети" за версією журналу People.

Особисте життя

У 1990-ті роки Джулія Робертс була відома не тільки успішними кінофільмамм, а й бурхливим особистим життям. У числі знаменитостей, з якими вона мала стосунки, можна назвати Кіфера Сазерленда, Метью Перрі, Ліама Нісона, Деніела Дей-Льюїса, Бенджаміна Бретта. Перший шлюб Робертс з актором і кантрі-співаком Лайлом Ловеттом, укладений в 1993 році, тривав менше двох років.

У 2002 році вона одружилася з кінооператором Деніелом Модером. Через два роки народила двійню - дівчинку Хезел Патріша і хлопчика Фіннеас Волтер. 2007 року Робертс народила сина - Генрі Деніела Модера.

Американська співачка Дженніфер Лопес відвідала кінофестиваль AFI Fest 2024 у Каліфорнії. На публіці зірка з'явилася у відвертому образі. Одягла мініспідницю пудрового відтінку, білу сорочку та кремовий жакет.

Зараз ви читаєте новину «Джулії Робертс - 57. Якою була головна "Красуня" в молодості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі