пʼятниця, 25 жовтня 2024 02:20

Як сіяти буряки, коли випав сніг: важливі поради

Як сіяти буряки, коли випав сніг: важливі поради
Буряки можна сіяти навіть після випадання снігу. Фото: ukr.media

Навіть сніг на ділянці не завадить сіяти деякі культури на зиму. Однак, мало городників про це знають.

Наприклад, добре підходять для сівби у жовтні та листопаді буряки, пише Gazeta.ua.

Зазвичай буряки на зиму сіють, коли вишні уже скинуть листя. Для цього слід правильно обрати ділянку. Найкраще висаджувати буряк після цибулі, гарбузових, пасльонових, бобових або конюшини. Натомість після шпинату, капусти, картоплі, ріпаку та моркви сіяти буряки не рекомендують.

Для буряків варто обрати добре освітлені ділянки з пухким ґрунтом. При цьому землю потрібно удобрити доломітовим борошном або деревною золою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і що садити у листопаді: найсприятливіші дні за місячним календарем

Перед сівбою буряків на зиму потрібно видалити з ділянки бур'яни, прибрати каміння та коріння попередніх рослин. Потрібно також внести перегній із розрахунку 3 кг на метр квадратний. Краще обрати ділянку на височині, а борозни глибиною 3 см слід підготувати заздалегідь.

Якщо на момент сівби випав сніг, його потрібно прибрати із борозенок. Насіння розкладіть на відстані 20 см одне від одного. Воно не повинно бути сухим. Поливати до та після висадки не потрібно.

Потім борозни засипають сухою і теплою сумішшю ґрунту, піску і перепрілого компосту в рівних пропорціях.

Потрібно також зробити шар мульчі із сухого торфу завтовшки 3 см і накрити грядку гілками ялинки. Зверху землю можна присипати снігом.

Буряк не лише додає яскравих кольорів стравам, але й містить корисні речовини, які мають численні переваги для здоров'я.

Зокрема, цей овоч допомагає підтримувати серцево-судинну систему та покращувати травлення, наголошують фахівці МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Як сіяти буряки, коли випав сніг: важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі