середа, 20 березня 2024 02:20

Чим підживлювати тюльпани навесні - важливі поради

Чим підживлювати тюльпани навесні - важливі поради
Тюльпани — одні з перших квітів, що розцвітають навесні. Фото: wikipedia.org

Навесні одними з перших розквітають тюльпани, нарциси, гіацинти та інші цибулинні квіти.

Якщо вони висаджені восени, то з настанням весни їх обов'язково слід підгодувати. Про те, які добрива найкраще для цього підходять, пише Gazeta.ua.

Якщо тюльпани підживити вчасно, вони цвістимуть яскраво та довго. Це потрібно робити, як тільки проклюнулися паростки. У цей час рослині потрібне азотне добриво, адже вона починає активно зростати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здатні заспокоїти і зняти головний біль: п'ять найароматніших квітів для саду

Найкращим добривом для тюльпанів у цей період вважають аміачну селітру. Її рослини добре сприймають навіть за низьких температур.

Щоб підгодувати тюльпани, необхідно приготувати простий розчин: у 10 л води висипати 40 г засобу, розмішати до повного розчинення та поливати молоді пагони тюльпанів.

Підживлювати тюльпани потрібно також після вегетативного періоду, коли у них відбувається процес бутонізації. Тоді слід зробити розчин із коров'яку у співвідношенні 1 до 30, де більша частина води. Потім на 10 л розчину варто додати по 30 г суперфосфату та сірчанокислого калію.

Підживлюють тюльпани й тоді, коли вони починають цвісти. Для цього слід у 10 л води розчинити 15 г калійної селітри та 30 г суперфосфату.

Щоб гортензії пишно цвіли та були здоровими, вони потребують якісного догляду навесні.

Насамперед потрібно провітрити квіти, а потім поступово зняти з них укриття. Роблять це зазвичай у квітні.

Зараз ви читаєте новину «Чим підживлювати тюльпани навесні - важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі