середа, 12 вересня 2018 16:44

Запалили і поїхали: хасиди залишають Умань

Запалили і поїхали: хасиди залишають Умань
За словами правоохоронців, цьогоріч юдеї відсвяткували Новий рік без гучних правопорушень. Фото: images.unian.net

Хасиди почали роз'їжджатися з Умані, в якій святкували Рош-га-Шана - юдейський Новий рік.

Упродовж останнього дня святкування, 11 вересня, рятувальники запобігли 4 пожежам, розповів Gazeta.ua начальник сектору зв'язків із громадськістю ДСНС у Черкаській області Віталій Шульга.

"У всіх випадках люди на балконі багатоквартирного будинку готували шашлики на мангалі. Всього паломники вчинили 17 пожеж. Двічі став у нагоді єврокоптер: спершу до Києва транспортували хасида з гострим апендицитом, того ж дня - 30-річного чоловіка з інфарктом. У середу залишалося ще понад 18 тис. хасидів", - розповів Шульга.

Під час святкування з'явилася інформація про зґвалтування групою хасидів 15-річної дівчини. Мовляв, вони запросили її на прогулянку, випили і після того вчинили насильство.

"Цей випадок - неправда. Інформацію поширило місцеве видання з посиланням на поліцію, але ми не отримували таких викликів. Цьогоріч святкування минули спокійно, без гучних скандалів і кримінальних справ", - говорить Дмитро Грищенко, прес-секретар поліції Черкаської області.

Всього приїхало 28 440 паломників із 22 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкувати Новий рік приїхали хасиди із 22 країн

Цьогорічне свято Рош-ха-Шана припало на період з 9 по 11 вересня. Паломники приїхали на могилу свого духовного наставника Цадика Нахмана. Уманчани обурені поведінкою гостей і негативно реагують на те, що коїться на вулицях.

Зараз ви читаєте новину «Запалили і поїхали: хасиди залишають Умань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі