понеділок, 19 лютого 2024 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Переселенець готував ракетні удари по військових шпиталях і залізниці
7

СБУ затримала на Черкащині агента російської розвідки, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях.

Головним завданням зловмисника було виявлення вузлових залізничних станцій, які задіяні у переправленні військової техніки ЗСУ на фронт, повідомила 19 лютого пресслужба СБУ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

"Агресора цікавили локації військових шпиталів, де проходять лікування поранені воїни Сил оборони. Загарбники збиралися використати цю інформацію для планування ракетно-дронових ударів по українських об'єктах. Таким чином сподівалися перерізати шляхи постачання зброї та боєприпасів для ЗСУ на передову, а також завдати вогневого ураження по місцях найбільшого зосередження особового складу українських військ", - звітує відомство.

Окупанти сподівалися отримати від свого агента точні координати складів із озброєнням та боєприпасами Сил оборони.

СБУ затримала агента російської розвідки
Фото: СБУ
СБУ затримала агента російської розвідки
СБУ затримала агента російської розвідки
СБУ затримала агента російської розвідки
СБУ затримала агента російської розвідки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник зливав росіянам інформацію по обороні Києва

СБУ спрацювала на випередження і викрила російського агента у власному помешканні. Вдалося своєчасно поінформувати командування Сил оборони для убезпечення підрозділів українських військ.

Фігурантом є 45-річний уродженець Луганщини, який у квітні 2022 року переїхав на Черкащину як переселенець зі сходу України. На початку цього року його дистанційно завербував представник ГРУ.

Російська розвідка залучила чоловіка до співпраці через його знайомого - бойовика окупаційного угруповання РФ, яке дислокується на тимчасово окупованій частині території Луганської області. Для комунікації вони використовували анонімні чати у месенджері. А передачу розвідданих агент здійснював у вигляді фото українських об'єктів з описом, геолокаціями та прив'язкою до місцевості.

За кожне виконане завдання фігурант отримував гроші від російського ГРУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі Харкова.

Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, зокрема оборонно-промислового комплексу України.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець готував ракетні удари по військових шпиталях і залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі