вівторок, 13 грудня 2022 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

З двох населених пунктів Херсонщини окупанти відводять війська – Генштаб

З двох населених пунктів Херсонщини окупанти відводять війська – Генштаб
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Генштаб Збройних сил України повідомив про відведення російських окупантів із районів двох населених пунктів в Херсонській області.

Рух противника помічений 10‒11 грудня з Новомиколаївки та Михайлівки. Про це Генштаб інформує у ранковому зведенні 13 грудня.

Зазначається, що на Херсонському напрямку командування російських військ здійснює ротацію окремих підрозділів.

"Окупанти, які прибувають у тимчасово захоплені населені пункти, заселяються у залишені та примусово "звільнені" місцевими мешканцями помешкання", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підняли перший прапор України на лівому березі Херсонщини

Загарбники тим часом продовжують використовувати інфраструктуру лікувальних та санаторно-курортних закладів на тимчасово окупованій та зайнятій територіях України для надання кваліфікованої медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

"Так, у місті Луганськ один із корпусів пологового будинку окупанти переобладнали під госпіталь. А в місті Мелітополь (на Запоріжжі. – Gazeta.ua) як військовий госпіталь використовуються приміщення дитячого санаторію. Для надання медичної допомоги залучається медичний персонал із Російської Федерації", – додали в Генштабі.

Росіяни не припиняють обстрілювати звільнений Херсон та правобережжя області. 12 грудня від атак окупантів загинули щонайменше двоє мирних жителів, семеро отримали поранення.

Окупанти обстріляли з артилерії і ракетних систем залпового вогню Херсон і приміські населені пункти. Стріляли по житлових будинках.

Зараз ви читаєте новину «З двох населених пунктів Херсонщини окупанти відводять війська – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі