субота, 14 листопада 2015 22:40

У Вінниці Констянтин Грубич навчав готувати пизи

Сьогодні у Вінниці телеведучий Констянтин Грубич призентував свою книгу "Смачна країна". Присвятив її загиблій доньці Ользі.

"Надихнула написати книжку засновник видавництва "Старого Лева" Мар'яна Савка зі Львова. 10 років тому розшукала мене в Києві. В той час саме розшукував рецепти для програми "Смачна країна". Вона зацікавилась. Тоді й зародилася ідея. Через сім років закрилася передача "Знак якості". В період творчої паузи і написав книжку" – каже Костянтин Грубич.

Після короткого вступу Констянтин береться готувати страву "Пизи" за рецептом із книжки. Його почув у селі Лісогорка Літинського району на Вінниччині.

  фото: Олена Аллайорова
фото: Олена Аллайорова

"Лише сьогодні роблю подвійну порцію. Замісюю круте тісто з гречаного борошна. Вистачить 300 грам, додаю 150 мл. води та одне яйце. Формую кульки. Вару в курячому бульйоні 5 хвилин. Готові кульки викладаю в миску. Поливаю їх бульйоном та накриваємо м'ясом вареної птиці" - ділиться рецептом телеведучий.

Формувати кульки допомагали діти, які прийшли на презентацію та шеф-повар місцевого ресторану.

 

"Коли приїхали знімати сюжет про пизи, для "Смачної країни", ними виявились борошняні кульки, що нагадують мені рідні полтавські галушки. А назву свою дістали завдяки дитячому вислову. Буцім-то колись давно мати виробляла борошняні кульки, а діти в цей час сиділи на припічку. Вода википіла і господиня долила холодної. В цю мить одна з кульок вискочила з горщика. Хтось із малечі й вигукнув: "он одна пиза очі витріщила." Так і до цих пір страва називається" – готуючи розказує Грубич.

Нагадаємо, торік 26 червня 17-річну Олю Грубич збила машина на пішохідному переході. Тоді поверталась додому. Водій втік з місця ДТП. Дівчина 14 днів пролежала в комі. 12 липня вона померла.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці Констянтин Грубич навчав готувати пизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі