неділя, 03 лютого 2019 02:19

В Івано-Франківську запустили оплату банківською карткою

В Івано-Франківську запустили оплату банківською карткою
Поки що стаціонарні валідатори мають лише тролейбуси MAN. ФОТО: martsinkiv.if.ua

Проїзд у міському транспорті Івано-Франківська відтепер можна оплатити банківською карткою або з допомогою Apple Pay або Google Pay на смартфоні.

"Ми першими в Україні запровадили sms-квиток, а сьогодні ми одними з перших починаємо приймання безконтактної платіжної картки. До 1 червня 2019 року маємо на меті максимально перейти до впровадження електронного квитка", – повідомив івано-франківський мер Руслан Марцінків на своєму сайті.

Поки що стаціонарні валідатори мають лише тролейбуси MAN. До червня термінали і стаціонарні валідатори з'являться в інших транспортних засобах КП "Електроавтотранс". За словами Марцінківа, з часом новинка з'явиться і у приватних перевізників.

У компанії Visa відзначили, що це одне з найшвидших впроваджень подібних проектів в Україні. Від підписання меморандуму про партнерство до запуску системи в Івано-Франківську минуло 3 місяці, йдеться на сайті Ощадбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві перенесли запуск електронного квитка

Подібну систему нещодавно запустили у Чернігові. Також вона діє у Тернополі та Житомирі.

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську запустили оплату банківською карткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі