вівторок, 05 квітня 2016 17:03

Учасникам АТО роблять соціальні паспорти


Відразу після мобілізації центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді беруть на облік військових і заводять на них соціальні паспорти. Описують потреби їх сімей і передають до виконавчих органів влади.

"Робити соціальні паспорти почали влітку. До сьогодні зробили на всіх мешканців, які пішли на війну або вже повернулись. Обходимо всі сім'ї. Вказуємо доходи до мобілізації і після. Описуємо потреби в землі, житлі, забезпеченні медициною, освітою. Фіксуємо і при потребі звертаємося до відповідних служб, повідомляємо районну адміністрацію. Зараз у нас мобілізованих 166 осіб і демобілізовано — 46", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua начальник Хмільницького районного центру соціальних служб Тамара Сашко.

По області рівень охопленості соціальними паспортами різний. Найкраща ситуація у Мурованокуриловецькому, Чечельницькому, Ямпільському, Хмільницькому районах та місті Ладижині. Найменший відсоток паспортів виготовили у Вінницькому, Жмеринському, Іллінецькому, Козятинському, Калинівському, Немирівському, Оратівському, Погребищенському, Тростянецькому районах і в місті Вінниці.

"Інформацію для соціального паспорта збираємо безпосередньо на місці проживання військових. Зустрітися і поговорити десь в адміністрації чи сільській раді не дозволяється. Тому в деяких районах не встигають об'їхати усіх. Не вистачає працівників", - повідомила директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олена Стоялова.

Нагадаємо, 21 березня у Вінниці відкрили унікальний центр соціально-психологічної реабілітації європейського зразка. Має комп'ютерні кімнати, школу танців та майстерню ремонту візків. Обслуговує дітей та демобілізованих бійців АТО, які зазнали інвалідизації через поранення.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам АТО роблять соціальні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі