четвер, 07 квітня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У Запорізькій області окупанти влаштували перепис чоловіків: роблять "живий щит"

У Запорізькій області окупанти влаштували перепис чоловіків: роблять "живий щит"
Чоловіків на окупованих територіях змушуватимуть воювати на боці підрозділів російської армії. Фото: narodna-pravda.ua

У Запорізькій області окупанти почали облік чоловіків.

Їх на окупованих територіях змушуватимуть воювати на боці підрозділів російської армії. Про це заявив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного марафону.

"Чотири дні тому у Василівці окупанти почали висаджувати чоловіків на блокпосту. Почали перепис чоловічого населення, повістки їм не вручають, але все до того йде. Вони їх пускатимуть як живу силу, вони їм не довірятимуть, але їм це необхідно, тому що в них величезна демотивація, вони не можуть упоратися з нашими Збройними силами, із нашим духом. Тому це роблять", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стирають з лиця землі: обстріли Золотого та Гірського тривають з ночі

Також Федоров повідомив, що в Мелітополі колаборанти разом із російськими військовими займаються мародерством.

"Самопроголошена влада за силової підтримки російських окупантів мародерствує. Спочатку вони приходили до малих бізнесменів, заходили в їхні квартири, забирали все цінне. Не нехтували нічим - від телевізорів і до прикрас. Зараз вони ходять по квартирах, із яких люди виїхали, і теж грабують їх", - сказав він.

ЗСУ звільнили п'ять сіл Запорізької області: Затишшя, Малинівку, Веселе, Зелений Гай і Червоне. Водночас війська Росії досі займають майже половину території області.

Зараз ви читаєте новину «У Запорізькій області окупанти влаштували перепис чоловіків: роблять "живий щит"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі