вівторок, 13 вересня 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні росіяни демонструють відчай і готуються до втечі – ISW

У Херсоні росіяни демонструють відчай і готуються до втечі – ISW
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

У Херсоні спостерігають посилення оборони росіянами на тлі наближення українських сил.

Противник все частіше вилучає у місцевих транспортні засоби, щоб у разі прориву мати можливість втекти з Херсонщини. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 12 вересня.

"Російські сили на всій території окупованої Херсонської області обмежили загальну свободу пересування, зміцнили військові блокпости й почастішали випадки мародерства, особливо мотоциклів, – все це явні ознаки відчаю росіян", – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов сказав, чи вплине на бої під Херсоном перекидання туди кадировців

Повідомляється, що контрнаступ Збройних сил України може ще більше послабити й без того низький бойовий дух російських військових. Також він ускладнить російському командуванню вербування нових "добровольців".

Зазначається, що затримка або можливе призупинення прибуття нових найманців дасть українським військам час для консолідації й можливість відновити наступ. Тоді ЗСУ вже не зупинить можливе прибуття "добровольців" в Україну, вважають експерти.

Вплив українських контрнаступів може знизити ймовірність того, що Росія проведе псевдореферендуми про анексію на окупованих територіях наступного місяця.

Збройні сили України за останні два тижні звільнили майже 500 кв. км території в Херсонській області. Українським захисникам вдалося деокупувати низку населених пунктів. Зокрема, Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні росіяни демонструють відчай і готуються до втечі – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі