неділя, 09 червня 2024 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У Байдена зробили заяву щодо наступу РФ на Харківщині

У Байдена зробили заяву щодо наступу РФ на Харківщині
Імпульс російських окупантів, які наступали на Харківському напрямку, застопорився, заявив Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван. Фото: Getty Images

Імпульс російських окупантів, які наступали на Харківському напрямку, застопорився.

Втім, попри знижені темпи, Харків все ще перебуває під загрозою. Про це заявив Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван, пише CBS News.

За його словами, рішення президента Байдена надати дозвіл Україні бити зброєю від західних партнерів по позиціях окупантів, мало "здоровий глузд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни за місяць зазнали чималих втрат на Харківщині - ЗСУ

"Не було сенсу не дозволити українцям вести вогонь через цей кордон, вражати російські гармати та вогневі точки, які вели вогонь по українцях. Тому президент дав дозвіл на це. Українці виконали цей дозвіл на полі бою. І одна річ, яку я зазначу - це те, що імпульс цієї операції в Харкові застопорився", - сказав Салліван.

Він також додав, що Харків все ще перебуває під загрозою. Проте окупанти не змогли досягти суттєвого прогресу на місцях за останні дні в цьому районі.

"І Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в утриманні лінії фронту і відсічі агресивним російським військам", - запевнив радник Джо Байдена.

Армія РФ зазнала значних втрат особового складу після нового наступу на Харківщину.

При цьому російські пропагандисти намагаються приховати реальний стан справ. Для цього поширюють відео військових із фейковим озвученням, у яких спростовують втрати. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, 7 червня російські "воєнкори" опублікували в Telegram кадри, на яких нібито військовослужбовці 1009-го мотострілецького полку РФ спростовують знищення полку в бою, всупереч недавнім твердженням.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена зробили заяву щодо наступу РФ на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі